perjantai 15. elokuuta 2008

Vaahterasiirappinen banaanikeikauskakku





Tämä on elämäni ensimmäinen keikauskakku. Resepti on kutakuinkin sama, kuin Bill Grangerin ihanassa kirjassa Bills open kitchen. Kirjassa on ihanan raikkaita kuvia ja helppoja, mutta maukkaita reseptejä. Tämä kirja sopii hyvin nopeaan ja kepeään arkikokkailuun. Käytin omaan kakkuuni tumman sokerin sijasta tummaa muscovadosokeria, kun sitä nyt kaapissani sattui pussinpohjallinen olemaan. Tästä johtuu ihanan tumma väri kakun päällä.

Kakun päälliseen sopii taatusti myös muut hedelmät, kuin vain banaani. Granger suosittelee reseptissään myös käyttämään Granny Smith-omenoita. Kokeilin ihka uutta silikonivuokaani kakkuun, joka toimi hienosti ja kakku lähti pohjasta kuin unelma.

Reseptissä neuvotaan käyttämään irtopohjavuokaa, mutta voisin kuvitella siirapin valuvan reunoista. Kannattanee siis ainakin vuorata hyvin vuoka tai käyttää jotain paistoastiaa vuoan alla, ettei uuni sotkeudu.



Banaanikeikauskakku

50 g voita + 100g voita
55 g tummaa sokeria (muscovado sopi mainiosti)
0,6 dl vaahterasiirappia
3 banaania
230 g sokeria
4 munaa
1 tl vanilja-aromia
155 g jauhoja
1 tl leivinjauhoja
ripaus suolaa

Lämmitä uuni 180 C. Sulata kattilassa sokeri, voi ja siirappi miedolla lämmöllä. Kaada sokerisiirappiseos pyöreään voideltuun vuokaan ja lisää banaaniviipaleet siirapin päälle.

Vatkaa ekstra 100 g voita ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan sekoittaen. Lisää vanilja. Sihtaa taikinaan jauho-, leivinjauho- ja suolaseos ja nostele taikina varovasti sekaisin. Lusikoi taikina banaanien päälle ja paistele n. 35 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

Anna jäähtyä n. 5 minuuttia ja keikauta kakku lautaselle.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi kuinka näyttää hyvältä! Vaahterasiirappi antoi varmaankin ihanan maun tuohon herkkuun.

Merja kirjoitti...

Yaelian: en tiedä kumpi se oli muscovado vai siirappi vai molemmat yhteensä, mutta juurikin sellainen ihanan makean siirappinen.