sunnuntai 10. elokuuta 2008

Petits pots de crème au chocolat et à la vanille




La Tartine Gourmande on aivan ihana ruokablogi. Blogin pitäjän Béatrice Peltren valokuvat ovat herkullisen silmäähiveleviä ja upean värikylläisiä. Löysin hänen sivuiltaan aivan ihastuttavan vanukasohjeen jota kokeilin heti kotona. Tein vanukkaat Béatricen tavoin maidosta, mutta voit toki tehdä nämä herkut myös kermasta. Béatrice neuvoi syömään vanukkaat kylmänä, mutta itse pidin niistä hieman lämpiminä. Tämän jälkiruoan nimi kyllä kuulostaa ranskaksi paljon kauniimmalta, kuin vanukas...

Suklaa- ja vaniljavanukkaat

Kuudelle

2 kananmunaa ja yksi keltuainen
0,8 dl ruokosokeria (tai tavallista sokeria)
5 dl maitoa
1 vaniljatanko/vanilja-aromia 1 tl
50 g tumaa suklaata 70 %
1 tl kaakaojauhetta

Lämmitä uuni 180 C. Laita maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet maitoon ja laita halkaistu tanko maidon joukkoon. Kuumenna maito kiehuvaksi ja ota pois liedeltä. Sulata vesihauteessa suklaa. Vatkaa kananmunat ja sokeri sekaisin. Poista vaniljatanko maidosta. Lisää hieman jäähtynyt maito hitaasti kananmuniin koko ajan sekoittaen. Jaa maitomunaseos kahteen kulhoon ja sekoita toiseen seokseen suklaa sekä kaakaojauho. Kaada vanukasseokset kuuten pieneen uunivuokaan ja anna olla uunissa vesihauteessa n. 30 minuuttia tai kunnes vanukkaat ovat hyytyneet. Suklaiset vanukkaat hyytyivät vaniljaisia nopeammin. Syö lämpimänä tai kylmänä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toi samainen blogi on munkin suosikkeja ollut jo kauan.Namin nakoiset vanukkaat!

Merja kirjoitti...

Yaelian: Mä en ymmärrä miten uskomattoman kauniita kuvia siellä Tartine Gourmandessa on. Käyn tosi useasti siellä kuolailemassa. Todellista silmäniloa.

IreneKin kirjoitti...

Oli niin hyvän näköisiä, että kokeilin, kun kupitkin löytyivät omasta takaa. Postasin kokeilun (ja linkitin taas ohjeen tänne :) ), toivottavasti ok. Olit oikeassa, olivat hyviä lämpiminä, en olisi arvannut!

Merja kirjoitti...

Irene: Totta kai ok:)! Mun mielestä olisi ihan vääryys edes antaa noiden jäähtyä. Ne oli todella paljon parempia lämpimänä.