perjantai 29. elokuuta 2008

Suklaa-mascarpone kupit




Masentavan pimeän sateinen syksy on alkanut ja ensimmäinen syysflunssan poikanen on päässyt iskemään kiinni. On mukava mennä vain kotiin ja hautautua sohvalle huopaan kietoutuen ja syödä suklaata..

Tämä ihanan makean tahmea resepti on Jill O'Connorin herkullisesta kirjasta Sticky, Chewy, Messy, Gooey. Olen hieman muutellut mittoja tähän reseptiin sopivammaksi meillä myytäviin elintarvikkeisiin ja mielestäni O'Connorin antamat uunilämpötilat ovat ainakin minun uunilleni turhan matalia ohjeiden paistoaikaan nähden. Joten olen tässä hieman nostanut suosituslämpötilaa. Resepti on noin kahdeksalle pienelle kupille.

Suklaa-mascarpone kupit

2,5 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata (70%)
250 g mascarponejuustoa
60 g sokeria
4 munaa
1 tl vanilja-aromia/vaniljauutetta
ripaus suolaa

Lämmitä uuni 180C. Kuumenna kerma. Ota pois levyltä ennen kuin alkaa kiehua. Lisää suklaa koko ajan sekoittaen kerman joukkoon. Anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Sekoita mascarpone ja sokeri.

Lisää munat mascarponeseokseen yksi kerrallaan sekoittaen. Lisää vanilja ja sekoita. Lisää jäähtynyt suklaa-kermaseos munaseokseen ja vispaa kunnes seos on sileää. Jaa taikina haluamiisi uunivuokiin ja laita ne kuumassa vesihauteessa uuniin n. 40 minuutiksi. Peitä haudevuoka foliolla.

Valmiit kupit ovat hieman pehmeitä ja jähmettyvät kun viilenevät. Kirjan mukaan suklaakupit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, mutta eivät pahalle maistuneet hieman lämpiminä..


9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam nam!!!

Merja kirjoitti...

Anonyymi: ;)

Anonyymi kirjoitti...

VOihan nami! Näistä herahtaa ihan vesi kielelle jo näin aamusta :)

Merja kirjoitti...

Nia: aamun voi hyvin aloittaa suklaalla:D

Anonyymi kirjoitti...

Nami nami, kaikki suklainen on niin hyvää!Olen jossain kuullut tosta kirjasta, siellä varmaankin on tosi makeita reseptejä. Ai että syksy alkoi jo kunnolla, täällä taas on just nyt niin kuumaa ja kosteata et melkein tekisin vaihtokaupat sen kostean syyssään kans...

Tusla kirjoitti...

Lääh, miten ihanan kuuloisia! Tämän koitan muistaa, kun seuraavan kerran pähkäilen, mitä jälkiruokaa vieraille laittaisia. Itselle jos näitä tekisin, niin varmasti söisin kaiken yksin, ehkä Miespuolisen antaisin maistaa. Takuulla vaarallisen hyviä...

Merja kirjoitti...

Yaelian: tossa kirjassa kaikki reseptit on sellasia ökymakeita ja ihania... Kauniit kuvat ja värit.

Mä tekisin kanssa heti vaihtokaupat, että pääsisin kuumaan ja kosteaan:)

Tusla: Tää on just tosi hyvä, että voi valmistaa etukäteen vieraille niin ei tarvitse vierailupäivänä yrittää kaikkea sähläämään. Niin jos noi säilyy niin pitkään:D.

Merituuli kirjoitti...

voi hurja miten herkullisen oloisia. voi kun voisi laittaa tuon ekan kuvan lusikan nyt suuhunsa... pakko testata!

Merja kirjoitti...

Hyppysellinen: suklaan, kerman ja tuorejuuston yhdistelmä ei voi olla huono:D.