maanantai 11. elokuuta 2008

Sinappiset tonnikala-vihannestarteletit






Jatkan La Tartine Gourmande-blogin ihanien reseptien hyödyntämistä. Löysin tartelettiohjeen, joka oli todella viehättävän näköinen. Tein tartelettipohjan kaapistani löytyneistä jauhoista ja piirakkapohja onnistui täydellisesti. Pohja oli helposti kaulittava ja todella maukas. Minun tartelettivuoat olivat ilmeisesti hieman pienemmät, kuin alkuperäisessä ohjeessa, sillä taikinani riitti hyvin kuuteen pikku vuokaan. Täytteet voit valita mieleiseksesi ja määriä en ole laittanut, kun jokaisella on omankokoisensa vuoat. Muokkasin tartelettien täytteet paremmin sopimaan jääkaappini kanssa, mutta sinappia ei kannata jättää pois pohjasta.



Sinappiset tonnikala-vihannestarteletit

6 pientä tartelettivuokaa

Tartelettitaikina:
1,8 dl vehnäjauhoja
1,2 dl sämpyläjauhoja
1,2 dl ruissihtijauhoja
ripaus suolaa
1 muna
4 rkl oliiviöljyä
4 rkl kylmää vettä
1 rkl unikonsiemeniä

Sekoita kulhossa jauhot, suola ja unikonsiemenet. Lisää muna ja sekoita. Lisää öljy hitaasti sekoittaen. Lisää vesi lusikallinen kerrallaan, kunnes taikina on valmis. Muotoile taikinasta pallo (taikinan kuuluu muotoutua helposti) ja laita kelmuun jääkaappiin tunniksi.

Päällinen:
kesäkurpitsaa
vuohenjuustoa
Dijon sinappia
tölkkitonnikalaa
kevätsipulia
oliiviöljyä
kirsikkatomaatteja
suolaa ja pippuria

Viipaloi ohueksi kesäkurpitsa ja laita viipaleet marinoitumaan suolan, pippurin ja öljyn kanssa jääkaappiin n. puoleksi tunniksi. Kauli taikina piirakkavuokiin ja pistele pohjaan haarukalla reikiä, ettei taikina kohoa. Sivele pensselillä sinappia kaikkiin piirakkapohjiin ja täytä mieleiseksi. Rouhi päälle suolaa, pippuria ja pirskota hieman oliiviöljyä. Paista uunissa 220C n. 30 minuuttia. Seuraa piirakoita, etteivät pala. Tarteletit ovat hyviä kylminä ja lämpiminä. Kevätsipuleita ei kannata paistaa uunissa, vaan ripottelin ne valmiiden tartelettien päälle.


3 kommenttia:

Virpi P. kirjoitti...

Herkullisen näköinen postaus, aivan pakko joskus kokeilla.

Merituuli kirjoitti...

ompas kauniita taas! varmasti menevät kokeiluun.

terveisiä muuten Tokiosta! tulimme tänään. kyllä oli hieno pitäjä, kertakaikkiaan. Tuhannet kiitokset Suica-vinkistä, se pelasti meidän matkustamisemme. Suican kanssahan ei ollut mitään murhetta suhata pitkin Tokiota.

Merja kirjoitti...

Katriina: Olin todella yllättynyt pohjan maukkaudesta. Sitä aion soveltaa muihinkin suolaisiin leivonnaisiin, kun en ole mikään rasvaisten piiraspohjien ystävä (voitaikinapohja).

Hyppysellinen: Tervetuloa takaisin! Odotankin innolla matkakuulumisia:). Kävin jo vähän kurkkaamassa, mutta haluan lukea ajan kanssa:)