sunnuntai 3. elokuuta 2008

Nuudelikeitto


Kesäloma alkaa olla ohitse ja ilmakin on sopivan kylmä ja sateinen. Nettiyhteyteni on ollut katkolla jonkun aikaa, joten valitettavasti en ole päässyt päivittelemään mitään, enkä muiden blogeihin kommentoimaan. Pahoitteluni! Nytkin olen lainakoneella kyläilemässä ja huomaan olevani kyllä kovin riippuvainen koneestani... Toivottavasti pääsen netteilemään pian ja aloittelemaan aktiivisen ruuanlaittosyksyn.

Japanin loman jälkeiset fiilistelynuudelikeitot oli aivan pakko tehdä tuliaisnuudeleista. Keittopohjan voi tehdä kanasta, kasviksista tai lihasta. Nuudeleina voit käyttää mieleisiäsi ja lihan voi jättää reseptistä kokonaan pois. Itse laitoin valmiiseen keittoon mausteeksi chiliöljyä.

Nuudelikeitto

100g kanajauhelihaa
1tl inkivääriraastetta
1 kiinankaali
2 kevätsipulia
2 sipulia
1l kasvislientä
2 rkl miriniä
2 tl sesamöljyä
suolaa maun mukaan
nuudeleita

Wokkaa kana, sipulit ja inkivääri kunnes kana on kypsää. Kaada liemi ja lisää mirin. Kiehauta. Lisää kaalit ja sipulit ja keittele hetki. Lisää sesamöljy ja tarjoile nuudelien kanssa.

Ei kommentteja: