maanantai 23. kesäkuuta 2008

Triplavaniljamuffini - Vanilla Cup Cakes





Halusin leipoa jotain ihanan vaniljaista ja kaunista. Eksyin taas harmillisesti lopetettuun Cupcake Bakeshop -blogiin ja löysin aivan ihanan vaniljamuffinien reseptin. Inspiraation ja ainekset otin kyseisestä reseptistä, mutta muffinipohjan määriä muuttelin mieleisemmäksi, sekä jätin vaniljasuolan pois. Tuntuu turhauttavalta metsästää jotain elintarviketta, kun muistaa nähneensä kyseistä tuotetta jossain, mutta ei muista missä. Kreemin ohje on melkein suoraan Cupcake Bakeshopin sivuilta.

Nimi tulee muffineihin reseptissä käytetystä kolmessa eri muodossa olevasta vaniljasta. En käyttänyt vaniljasokeria reseptissä, vaan olin viikkoa aikaisemmin halkaissut vaniljatangon ja laittanut sen lasiseen purkkiin sokerin kanssa. Viikon aikana sokeri on nyt maustunut ihanan vaniljaiseksi ja voit käyttää halkaistun tangon vaikka tähän reseptiin. Reseptin helppouteen nähden, näistä muffineista tuli todella kauniita ja meheviä.

Kolmen vaniljan muffinit

Vaniljamuffinitaikina:
125 g huoneenlämpöistä voita
130 g vaniljalla maustettua sokeria
3 munaa
1 tl vanilja-aromia
puolikkaasta vaniljatangosta rapsutetut siemenet
200 g jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl maitoa

Vatkaa sokeri ja voi sileäksi tahnaksi. Lisää munat sekoittaen, yksi kerrallaan. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita maito, vaniljan siemenet ja vanilja-aromi keskenään. Lisäile vähitellen sekoittaen vuorotellen jauhosekoitusta ja vaniljamaitoa. Laita mieleisiisi vuokiin ja paista vuokien koon mukaan. Käytin itse amerikkalaisia muffinivuokia ja taikinaa riitti 10 vuokaan. Paista 170°C n. 25 minuuttia.

Vaniljakuorrute:
120 g voita
2/3 osaa Philadelphia-tuorejuustopaketista
1 tl vanilja-aromia
1/2 vaniljatangon siemenet
250 g tomusokeria

Tämä määrä kuorrutetta riittää juuri kymmeneen isoon muffiniin. Vatkaa kylmä voi tasaiseksi. Lisää tuorejuusto myöskin kylmänä ja vatkaa sekaisin. Lisää vaniljat ja tomusokeri ja vatkaa mieleiseksi tahnaksi. Kuorruta täysin jäähtyneet muffinit ja koristele.

23 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

ompas taas kauniita leivonnaisia. ja tällä kertaa ohjekin näyttää tosiaan suht iisiltä, varsinkin kun vertaa taannoin postaamiesi muffinssien reseptiin ;)

Merja kirjoitti...

Hä kahden päivän työ muffineihin liikaa??:D.

Jos tuo kuorrute tuntuu jo överiltä, niin toi pelkkä muffinipohja oli ihan mielettömän onnistunut. On taatusti moneen eri muffiniin sovellettavissa. Haaveilen jo mustikka-vaniljamuffineista...

Liina kirjoitti...

mitens jos viikko sitten ei laittanut vaniljatankoa samaan purkkiin sokerin kanssa?

voiko vaniljalla maustettua sokeria korvata millään?

Merja kirjoitti...

Vaniljasokeri on ihan ok ja kyllä siihen sokeriin tulee makua vaniljatangolla jo lyhyemmälläkin ajalla. Vaniljasokeria ei tietenkään tule sitten niin paljoa, kuin sokeria vaan sitä käytetään sokerin kanssa. Tai vanilja-aromia laitat enemmän tai vaniljatangon siemeniä enemmän:D.

Jos joku muuten on nähnyt vaniljasuolaa kaupassa, saa kertoa!

Anonyymi kirjoitti...

Siis jösses, näitä on pakko kokeilla! Tosin ne papu-suklaa-muffinitkin ovat vielä laittamatta. Jos jatkat samaa tahtia, en syö loppuvuonna mitään muuta, kuin erilaisia muffineita :D

Merja kirjoitti...

Mä en syö mitään muuta kuin muffineita:D Noi Cupcake Bakeshopin sivut on vaan niin ihanat..! Milloinhan Suomeen tulee vain muffineille omistautuneita blogeja <3..

Anonyymi kirjoitti...

Nami, onpa ihanan näköiset muffinit taas! Täytyy kokeilla, vaan kun tuon kuorrutuksen saisi vähän kevennettyä....Tein ohjeesi mukaan niitä adjukipapu muffineita ja ne olivat tosi hyviä!!! Vei aika paljon aikaa vain painaa ne pavut pienireikäisen siivilän läpi.....

Merja kirjoitti...

Yaelian: Joo, tuo kuorrute on aika tuhti...:) Olisikohan joku vispautuva vaniljakastike yhtään kevennetty versio tuohon päälle?

Se papujen siivilöinti oli ihan hyvää käsijumppaa, mutta vaikka aluksi näytti, etteivät ne papuset tule koskaan läpi, niin ne suurimmaksi osaksi jää vain kiinni siihen siivilän pohjaan. Myönnän, että hieman hiki siinä kyllä tuli:D.

Saitko sinä kauniimman vihreän kuorrutteen? Jätin itse osan niista papumuffineista kuorruttamatta ja olivat silti tosi hyviä, joskaan ei niin nättejä:).

Anonyymi kirjoitti...

En tehnyt tuota vihreätä kuorrutusta, koska mun matcha on keittiössäni Israelissa ja en viitsinyt ostaa sitä nyt yhden kerran takia, vaikka ne olivat niin hyviä, että taidan tehdä vielä yhden satsin ennen paluutani.Tein vain tavallisen suklaakuorrutuksen juustosta, kaakaosta, vaniljasta ja tomusokerista.Mä luulen, että noiden triplavaniljamuffinienkin kuorrutuksesta tulee ihan ok jos jättää sen voin pois.

Merja kirjoitti...

Totta Yaelian! Philadelphiaa ja tomusokeria ei voi olla huono ja se on silti ihan pursotettavissa jos haluaa.

Susa kirjoitti...

Nayttavat tosi hyvilta!
Taman blogin varit ovat tosi kauniit, ihanan rauhallinen tunnelma :)

Merja kirjoitti...

Kiitos Susa! Mukava kuulla:).

Anonyymi kirjoitti...

Aivan TAIVAALLISEN ihania muffareita! Ensimmäinen pellillinen tuli just uunista ja toinen paistumassa.. Mielettömän ihanan tuoksuisia ja makuisia! En ole vielä kerinnyt kuorruttamaan, ajattelin jättää voin tuosta kuorrutteesta pois. Vanilja-aromia käytin myös ensimmäistä kertaa elämässäni, siitä tuli ehdoton suosikki..!

Merja kirjoitti...

Martina: Hienoa, että tykkäsit muffineista:). Ne tuoksuivat jo paistaessa ihan mahtavan vaniljaiselle. Oon miettiny myös et noita voisi vielä vaikka täyttää vaniljakastikkeella...

Mulla kuluu kyllä tuota vanilja-aromia aikas paljon. Harmi, että vaniljatangot ovat niin kalliita.

Anonyymi kirjoitti...

No nyt kävi kuorrutteen kanssa niin että se meni pilalle. Mitä mahdoin tehdä väärin, kun lisäsin tomusokeria niin juusto+voi muuttui koko ajan löysemmäksi? Loppujen lopuksi se oli aivan valuvaa, eihän sitä saanut tietenkään pursotettua :( Jäi sit kuorruttamati.

Merja kirjoitti...

Martina: Voi kuinka harmillista! En oikein osaa tuohon muuta sanoa, kuin että olisikohan lämpö tehnyt tepposet? Voin pitää olla kylmää ja samoin juuston. Myöskin kuorrutettavat muffinit on oltava aivan jäähtyneitä. Luulisin jos kuorrutteesta tulee liian löysää, niin laittaa sen jääkaappiin hetkeksi kovettumaan, jotta sen saa pursotettua. Myöskin pursotusvaiheessa käsien lämpö saattaa sulattaa liikaa kuorrutetta niin siinäkin jääkaappi auttaa. Oliko näistä yhtään Martina apua?

Merja kirjoitti...

Lisäsin kuorrutteen reseptiin tarkennukset, että voi sekä juusto täytyy olla kylmiä. Myöskin laitoin, että muffineiden täytyy olla täysin jäähtyneet!

Pahoitteluni ylimalkaisesta reseptistä!!

Anonyymi kirjoitti...

Uskon että syy oli varmastikin tämä kuorruteainesten lämpiäminen :) Nyt vaan pikkuisen nolottaa, että miksen älynnyt laittaakin kuorrutetta kylmään..? No, ensi kerralla! Kiitos kuitenkin neuvoista ja ihanista sivuista!

Merja kirjoitti...

Martina: Toivottavasti eivät kuitenkaan ihan roskiin menneet? Yritän itsekin kiinnittää vähän tarkemmin huomioita noihin resepteihin. Todella hyvä, että kävit kertomassa sulamisesta, että sain reseptin täsmennettyä!

Kiva kun olet tykännyt ja toivottavasti uskallat vielä kokeilla reseptejäni:)

Anonyymi kirjoitti...

Vaniljasuolaa löytyy ainakin Stockmannilta:)
MeNaiset lehden avulla minäkin löysin näille sivuille, pitää viikonloppuna testata näitä muffinsseja, kunhan ensin muistan ostaa kaupasta kaikki tarvittavat raaka-aineet;)

Merja kirjoitti...

Katja: Kiitos vaniljasuolavinkistä! Keskustan Stockalla olin ilmeisesti sitä nähnyt, mutta olin unohtanut:D.

Mukavaa, että löysit sivuilleni! Tervetuloa uudemmankin kerran:)

Anonyymi kirjoitti...

Rossana: Ei ei ei, eivät ihanaiset muffinit missään nimessä menneet roskiin, kuorrute vain! :) Muffineita katosi allekirjoittaneen kitaan 10 kpl joten hyvin maistuivat.. :D Olivat niin ihanan makuisia ja erityisesti rakenne oli ihana, ihan kuin kuohkeita pesusieniä :P

Ilman muuta kokeilen vielä reseptejäsi, en ole vielä edes kerinnyt koko blogia käymään läpi ja bongasinkin jo yhden ehdottomasti kokeilemisen arvoisen reseptin. Teit pienen pieniä mansikkarahkapiiraita/suupaloja, joissa oli vadelma koristeena. Niitä meinaan nyt ensi viikolla tehdä kaverin tupareihin meille tytöille herkuteltavaksi ;)

Merja kirjoitti...

Martina: ihana: kuohkeita pesusieniä:)