sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

Kuvernöörin pilkottu kana



Taasen taisin käydä kirjakaupassa. Mukaani tarttui Ylelläkin tuttu Kylie Kwongin My China, Stories and recipes from my homeland. Melkein 500 sivuinen kirja on kauniisti valokuvattu ja tarinat eri kaupungeista aivan valloittavia. Ravintoloiden tuoksun ja katujen vilinän voi melkein aistia valokuvista. Reseptit ovat helppoja ja melko tutuista aineksista. Ruokaohjeista on aika iso määrä kasvisruokia, mikä on aina plussaa.

Eräs kiinalainen klassikkoresepti on suuri suosikkini ja sitähän täytyi heti kokeilla. Ystäväni kanssa poikkeuksetta tilaamme aina lempikiinalaisessamme Kung Pota. Kylien mukaan juuri tämä on se autenttinen resepti. Oli miten oli, namia oli! Kuvernöörin pilkottu kana on nimetty sichuanilaisen kuvernöörin Ding Baozhenin (1820-1886) mukaan.


Kung Po kanaa Kylien tapaan - Gongbao jiding

600g kanan filepaloja kuutioituna
3 rkl maizenaa
3 rkl Shao hsing riisiviiniä
5 rkl öljyä
10 pientä kuivattua chiliä
5 cm pala inkivääriä
1,5 tl tummaa sokeria
60g maapähkinöitä
3 rkl vaaleaa soijakastiketta
1,5 rkl kiinalaista mustaa etikkaa
ripaus sichuaninpippuria ja suolaa

Yhdistä kanat, maizena ja riisiviini kulhoon. Peitä ja marinoi n. tunti jääkaapissa.

Laita 3 rkl öljyä ja chilit wokkiin ja kuumenna kunnes chilit hieman tummuu. Nostele chilit talouspaperille. Jätä öljy wokkiin ja wokkaa kana kahdessa osassa lisäten loput öljyt. Laita kaikki kanat takaisin wokkiin inkiväärin ja chilien kanssa wokkaa 30 sekunttia.

Lisää sokeri ja wokkaa 30 sekunttia. Lisää pähkinät, soija, viinietikka ja sekoittele puoli minuuttia. Tarjoile heti. Ripottele pinnalle pippurit ja suola.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka,

Sinua odottaa haaste blogissani :) Eikun vain kokkausintoa!

Merja kirjoitti...

Kävin juuri kurkkaamassa blogiasi ja olen ihan innoissani tuosta jättikatkarapuhaasteesta! Tämä on mun ja ystäväni yksi suurimmista suosikeista ulkomailla, mutta koskaan en jostain syystä ole itse näitä kokannut, joten tosi hauskaa!

Mialle terkkuja, että saat tulla maistelemaan kun treenailen rapujen kanssa;D.

Anna kirjoitti...

Apua, eikö tuossa Kung Po:ssa olekaan valkosipulia! Mikä järkytys! Oon aina luullut että se on siinä Se Juttu!

Merja kirjoitti...

Anna: Äkkisten luin tuossa mahtavasta netistä, että länkkäriversioon Kung Po:ssa tulee valkosipulia.

Saman tyylistä Kung Pota olen kyllä jossain syönyt mille tämäkin maistui. Tämä taitaa olla niitä ruokia mistä on niin monta versiota, kun on tekijöitäkin.