tiistai 10. kesäkuuta 2008

Salamahaaste jatkaa kulkuaan

Haastan salamahaasteeseen Otetaan ensin puolikiloa voita-blogin. Hieman meinasi epätoivo iskeä lueskeltuani Oliivian ja Paremman Puoliskon hienoilla resepteillä ja kuvilla ryyditettyä blogia. Tuntui, että kaikki mahdolliset päähäni pälkähtävät aineet olivat käytetty niin moneen kertaan. Lempparini kahvi, lammas ja mango vilahtelivat useasti ihanissa resepteissä ja taitavat he hieman Jamie Oliveriakin fanitella.

Ellen ole ihan väärässä, ei Oliivian ja Paremman Puoliskon blogista löytynyt ainakaan kovin montaa sienireseptiä, saati siitakereseptiä, kuitenkaan sienet eivät tuntuneet vastenmielisiltä blogipariskunnalle. Itselläni jää sienireseptit melko vähiin ja siitake on kuitenki todella mieluisa ruokasieni, joten varmasti voisin oppia jotain uutta näiltä mainioilta kokeilta!

Salamahaaste:

  • Haastaja: Bella Vanilla
  • Haastettu: Otetaan ensin puolikiloa voita.. /Oliivia ja Parempi puolisko
  • Haasteen aihe: Siitakesieni
  • Deadline: 17.6.2008
  • Valmistakaa ateria tai ateriakokonaisuus siitakesienestä, tuoreesta tai kuivatusta. Suomessa viljellään luomusiitaketta, joten ulkomaisen lentotuotteen käyttö ei ole pakollista.
Ilmoitelkaa, kun olette saaneet haasteruoan tehtyä ja postattua. Haastajana sitoudun kokeilemaan reseptiänne ja arvioimaan lopputulosta julkisesti. Reseptiin saatte vapaasti poimia aineksia ja ideoita muualta, mutta laina-ajatuksista tulee raportoida hyvän tavan mukaisesti. Täysin omiaankin saa laittaa. Outokin saa olla. Pääasia on pitää hauskaa!

Kun olette suoriutuneet tehtävästä, teillä on oikeus ja kunnia laittaa Salamahaaste eteenpäin haluamallenne blogikokille. Ennen haastamista on kohteliasta tarkistaa, että bloggaajalla on aikaa toteuttaa haaste viikon sisällä. Tarkoitus on, että valikoitte omaan haasteeseenne sellaiset ruoka-aineet, joista todella haluaisitte jonkinlaisen purtavan tai joita haluaisitte oppia käyttämään. Teidän tulee perehtyä haastamaanne blogiin riittävästi, jotette valikoi lihaa kasvissyöjälle tai viljaa keliaakikolle. Jos raaka-aineet ovat kuitenkin sopimattomia haastetulle, tuotteet voi vaihtaa.

Haasteen ei tarvitse toteutua armottomasti vuoden jokaisena viikkona välittömästi edellisen haasteen perään, vaan välissä voi olla ainakin päiviä. Lisäksi esimerkiksi kesällä haastepallo voi pysähtyä pidemmäksikin aikaa, toivottavasti ei kuitenkaan kokonaan.

Osallistujina teiltä edellytetään korkeaa moraalia ja eettistä toimintaa.

6 kommenttia:

oliivia kirjoitti...

Kiitosta hienosta aiheesta, Rossana! Olet enemmän kuin oikeassa, meillä tykätään sienistä kovinkin paljon mutta sienireseptejä ei olekaan blogissa juuri esiintynyt. Ja siitake on juuri sopivan saatavilla muttei kuitenkaan niin tavallista kuin herkkusienet!
Ja nyt mietintämyssyä päähän, palaamme asiaan!

Merja kirjoitti...

Odotan innolla, että pääsen kokeilemaan teidän siitakereseptiänne:D

Merituuli kirjoitti...

ompas hyvä aihe! meilläkin tykätään kovasti sienistä, mutta siitaketta on kokeiltu vain kerran. odottavalla kannalla täälläkin ollaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana pavlova!

Merja kirjoitti...

Kiitos vadelma marmeladi:)

oliivia kirjoitti...

Heips Rossana!
Salamahaasteen vastaus löytyy nyt täältä