perjantai 13. kesäkuuta 2008

Paneerin lisukkeet




Tämä chilipaneer resepti tulee Intian Maharastran alueelta. Alkuperäisessä reseptissä wokataan erikseen paneerit, jonka jälkeen tehdään kastike. Paneerini oli melkoisen tiivistä, joten ajattelin, että vaivattomasti teen soosin samaan ja paneer saa samalla hieman makua. Tälle reseptille löytyy lukuisia variaatioita ja tässä yksi. Monessa reseptissä friteerataan taikinassa paneerit. Minusta tämä on tarpeetonta, koska paneer on itsestään hyvin maukas.

Chilipaneer

2 valkosipulin kynttä
raastettua inkivääriä
1 sipuli
tuoretta chiliä maun mukaan
suolaa ja pippuria
soijakastiketta
3 rkl vettä ja 1 rkl maizenaa
koristele korianterilla ja kevätsipulilla

Kuutioi paneer. Kuumenna hieman öljyä wokissa ja lisää valkosipuli, inkivääri ja chili. Wokkaile hetki ja lisää paneer. Wokkaa paneer kullanruskeaksi. Lisää sipuli, suola ja pippuri. Wokkaile sipuli mieleiseksi ja lisää soija, vesi ja maizena. Sakeuta kastike ja tarjoile.



Tämä kastike paneerille on voikanan serkku. Kuvassa on kuin onkin juustoa, vaikka erehdyttävästi näyttääkin nakkikastikkeelta.

Paneer makhani

1 annos paneeria
200g kermaa
200g tomaattipassataa
2 rkl voita
chilijauhetta maun mukaan
1/5 tl garam masalaa
tuoretta chiliä
suolaa

Sulata voi pannussa. Lisää chilit, tomaatti, suola, chilijauhe ja hauduttele 5 minuuttia. Lisää kerma ja garam masala ja keittele 3 minuuttia. Lisää Paneer ja lämmitä. Tarjoile kuumana ja koristele korianterilla.

Ei kommentteja: