perjantai 8. elokuuta 2008

Risottoriisivanukas




Tämä resepti antaa hieman uutta potkua kotoisalle riisipuurolle. Useissa resepteissä suositellaan tätä nautittavaksi jääkaappikylmänä, mutta itse söisin mieluiten tämän hieman lämpimänä. Kivaa lisää vanukkaaseen saa keittämällä maidon joukossa palan sitruunan tai appelsiinin kuorta. Kuori poistetaan ennen kerma-munaseosta. Kerman voi varmasti jättää pois jos haluaa keventää reseptiä.

Risottoriisivanukas

Neljälle

0,6 dl risottoriisiä (tai puuroriisiä)
1 l maitoa
0,6 dl sokeria
kanelia
ripaus suolaa
1 kananmuna
0,6 dl kermaa
1 tl vanilja-aromia tai vaniljatanko

Laita riisi, maito, sokeri, kaneli, suola ja vanilja kattilaan ja kuumenna seos. Keittele puuroa n. 45 minuuttia. Maidon määrä saattaaa näyttää runsaalta, mutta vanukas hyytyy kyllä. Vatkaa muna rikki kermassa ja kaada puuron sekaan. Keittele puuroa vielä pari minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä toffeekastikkeella.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ihanaa varmasti , luulisin

Merja kirjoitti...

Jenni: :),

Tusla kirjoitti...

Hyvä idis, minä kun olen niin patalaiska kaikkien jälkkäreiden suhteen. Tämähän on vähän kuin riisifruttia, jota joskus tuli kaupasta ostettua. Mutta varmaan parempaa itsetehtynä... :)

Merja kirjoitti...

Tusla: Paljon, paljon parempaa:D.