Tämä resepti antaa hieman uutta potkua kotoisalle riisipuurolle. Useissa resepteissä suositellaan tätä nautittavaksi jääkaappikylmänä, mutta itse söisin mieluiten tämän hieman lämpimänä. Kivaa lisää vanukkaaseen saa keittämällä maidon joukossa palan sitruunan tai appelsiinin kuorta. Kuori poistetaan ennen kerma-munaseosta. Kerman voi varmasti jättää pois jos haluaa keventää reseptiä.
Risottoriisivanukas
Neljälle
0,6 dl risottoriisiä (tai puuroriisiä)
1 l maitoa
0,6 dl sokeria
kanelia
ripaus suolaa
1 kananmuna
0,6 dl kermaa
1 tl vanilja-aromia tai vaniljatanko
Laita riisi, maito, sokeri, kaneli, suola ja vanilja kattilaan ja kuumenna seos. Keittele puuroa n. 45 minuuttia. Maidon määrä saattaaa näyttää runsaalta, mutta vanukas hyytyy kyllä. Vatkaa muna rikki kermassa ja kaada puuron sekaan. Keittele puuroa vielä pari minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä toffeekastikkeella.
0,6 dl risottoriisiä (tai puuroriisiä)
1 l maitoa
0,6 dl sokeria
kanelia
ripaus suolaa
1 kananmuna
0,6 dl kermaa
1 tl vanilja-aromia tai vaniljatanko
Laita riisi, maito, sokeri, kaneli, suola ja vanilja kattilaan ja kuumenna seos. Keittele puuroa n. 45 minuuttia. Maidon määrä saattaaa näyttää runsaalta, mutta vanukas hyytyy kyllä. Vatkaa muna rikki kermassa ja kaada puuron sekaan. Keittele puuroa vielä pari minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä toffeekastikkeella.
4 kommenttia:
ihanaa varmasti , luulisin
Jenni: :),
Hyvä idis, minä kun olen niin patalaiska kaikkien jälkkäreiden suhteen. Tämähän on vähän kuin riisifruttia, jota joskus tuli kaupasta ostettua. Mutta varmaan parempaa itsetehtynä... :)
Tusla: Paljon, paljon parempaa:D.
Lähetä kommentti