maanantai 18. elokuuta 2008

Höyrytetty sitruunaruohokana paksoilla




Höyrytetty kana kuulostaa mauttomalta ja kumimaiselta. Ei kuitenkaan pidä antaa ennakkoluuloilleen valtaa ja jättää tätä reseptiä höyrytyksen takia kokeilematta. Lupaan, että höyrytyksessä käytetty sitruunaruoho, inkivääri ja sitruuna tuovat upean maun tälle kanalle. Voit käyttää höyrytykseen bambukoreja tai metallista höyrytyskuppia. (Tai mikä hörytyshärveli kotoasi löytyykään). Itselläni on riisinkeittimessä höyrytysosa, jossa tämä kana valmistui näppärästi. Kastikkeessa on käytetty ketjap manista, indonesialaista makeaa soijakastiketta, jota löytyy ihan tavallisista vähän isommista ruokakaupoista. Luulisin, että ketjap maniksen voi korvata lisäämällä soijaan tummaa sokeria.



Inspiraation ihanan pinkkiin liinaan sain ihania valokuvia ja juttuja sisältävästä Omenapuun alla-blogista. Harmikseni en löytänyt samoja tabletteja enää, mitä Katriinalla blogissaan oli, mutta kangaskauppa pelasti minut onneksi!




Höyrytetty sitruunaruohokana paksoilla

4 kanan rintafilettä
2 sitruunaruohoa
tuoretta inkivääriä
1 sitruuna/lime
5 dl kanalientä/kasvislientä
paksoita (pinaattikiinankaali, bok choy)
nuudeleita

Kastike:

0,5 dl kecap manista (ketjap manis)
0,5 dl soijaa
1 tl seesamiöljyä

koristeeksi seesaminsiemeniä

Halkaise kananfileet ja täytä raastetulla inkiväärillä, sitruunansiivuilla ja halkaistulla sitruunaruoholla. Laita höyrytysvedeksi kanaliemi ja aseta höyrytin liemen päälle kanoineen höyryyntymään n. 15 minuutiksi. Valmista kastike. Höyrytä paksoita 3 minuuttia ja keitä nuudelit ohjeen mukaan. Aseta kanat ja nuudelit sekä paksoi lautaselle ja kaada kanalientä päälle. Kaada kastiketta ja ripottele seesaminsiemenet koristeeksi.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juuri ostinkin paksoita tänään, pitääpä kokeilla sun reseptiä, kanan vaan vaihdan tofuun.Ihana tuo shocking pink väri!

Merja kirjoitti...

Yaelian: Tofun kanssa varmasti yhtä herkullista, minunkin täytyy kokeilla!

Toivottavasti kukaan ei saa migreeniä tuosta väristä:D. Nuo neonvihreät puikot vielä korostaa oikein mainiosti tuota pinkkiä.

Tusla kirjoitti...

Ohi tämän reseptin mutta oli ihan pakko tulla hehkuttamaan riisivanukasta. Tein eilen ja oli ihanan samettista! Ruokavieraat olivat todella onnellisia. :)

Merja kirjoitti...

Tusla: no sehän mukavaa! Toi on tollanen joulupuuro naamiaisissa;). Mäki oon pari kertaa riisivanukasta kerenny tekemään, kun kanssa tykkäsin kovasti.

Anna kirjoitti...

Mäkin haluaisin kokeilla tätä makuyhdistelmää! Tosin tofun kanssa minäkin, broisku kun uupuu ruokavaliostani. Osaisitko antaa vinkkiä ja ideoita: kannattaisiko tofu marinoida esim. tuossa kastikkeessa aluksi? Valmistaisinko sen höyryttämällä, vai vaikkapa uunissa? Tekisinkö tofustakin "taskuja"?

Aasialaisen ruoan ystävänä osaat varmasti neuvoa! :)

arleena kirjoitti...

Tuota höyrytystä kokeilen. Kanaa tulee laitettua sen verran usein, että uusia vinkkejä on mukava saada.

Merja kirjoitti...

Anna: Mä höyryttäisin tuon tofun ohuiksi siivuiksi leikattuna ja väliin nuo täytteet ihan niin kuin tuon kanan. Noi kanatkaan ei ole taskuja vaan ihan läpi halkaistuja fileitä. Kokeilemalla varmaan saa itselleen parhaimman!

Arleena: Joo mullakin kanaa tulee laitettua tosi paljon. Höyryttäminen oli tosi piristävä kokeilu wokkaamiseen.

Virpi P. kirjoitti...

:-D

Merja kirjoitti...

Katriina;)