keskiviikko 6. elokuuta 2008

Bangladeshiläinen kanacurry




Nettini ei valitettavasti kotona vieläkään ole toiminnassa. Kovasti toivon, että ennen viikonloppua saan yhteydet kuntoon. Tässä postauksessa otetut valokuvat ovat harjoittelukuvia upouudella järjestelmäkamerallani. Rakas pokkarini saa nyt siirtyä syrjään, mutta lomakuvia sillä taatusti tulee vielä räpsittyä. Valokuvauskurssi olisi kyllä aivan mahtava juttu... Mystisesti muuten koko Blogger on yön aikana muuttunut englanninkieliseksi.

Tämä helppo resepti on Camellia Panjabin kirjasta intialainen keittokirja, josta olen muitakin ruokia tehnyt. Mielenkiinto heräsi tähän reseptiin, koska en aikasemmin ole tehnyt mitään bangladeshiläistä ruokaa. Resepti on Panjabin mukaan Sylhetin kaupungista kotoisin.

Punainen kanacurry

900g broilerinpaloja
6 valkosipulinkynttä
3 cm inkivääriä
2 isoa tomaattia
1 rkl tomaattipyrettä
1tl roomankuminaa (jeera)
4 öljyä
350g sipulia
4 tl chilijauhetta
0,5 dl vettä
3 tl korianterijauhetta
0,5 tl kurkumaa
¾ tl garam masalaa
suolaa
6 dl vettä/kanalientä
1 tl omenaviinietikkaa

Hienonna valkosipuli, inkivääri, tomaatit, tomaattipyree ja kuminat tehosekoittimella/morttelilla/veitsellä.

Kuumenna öljy syvässä pannussa/kattilassa ja ruskista sipulit. Lisää chilijauhe ja laske viiteen. Lisää 0,5 dl vettä ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää korianteri-, garam masala- ja kurkumajauhe ja pirskota joukkoon hieman lisää vettä. Paistele sekoitellen 2 minuuttia.

Lisää broilerinpalat ja n.1 tl suolaa ja paistele broileria n. 3 minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää tomaattiseos ja paistele vielä n. 3 minuuttia. Lisää 6 dl vettä tai kanalientä ja hauduta broileri kypsäksi. Lisää lopuksi omenaviinietikka ja hauduta 1 minuutti. Kastike on melko vetistä joten tarjoillaan riisin kera.


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on noita samoja Indiskan laseja.
Onnea uudesta järkkäristä! Kuvasi ovat tosin aina ennenkin olleet hyviä.

Merja kirjoitti...

Matleena: Hehee mä olen käyttänyt noita laseja tuikkukuppeina, mutta nyt toimivat kivasti rekvisiittana. Kiitos kuvakehuista:). Tuo järkkäri tuo hirveästi lisää kuvausaikaa, kun alkaa tulla pimeät illat ja toivottasti vähän uutta näkemystäkin ruokiin:).

Tusla kirjoitti...

Onko chilit "omaa tuotantoa"? Ihanan näköisiä! Mun chili voi jotenkin kehnosti, kukkii juuri ja juuri ja siihen se sitten jääkin. Ei taida tulla satoa. Lehdissäkin on jotain ihme ruttua.

Merja kirjoitti...

Tusla: Chilit eivät vielä ole omaa tuotantoa, mutta kovasti on pikkuchilejä tulossa. Olen ottanut valokuvia jo chileistämme, mutta kun nettini ei kotona toimi (vieläkään) taitaa postaus mennä ensi viikolle...

Meilläkin tuli ruttua chileihin lehtiin hieman, kun saivat kylmää. Ovat todella kylmälle herkkiä. Onneksi kukkivat silti ja pölytimme itse kukkasia, kun meidän parvekkeella ei pörriäisiä näy. Muuta neuvoa en oikein osaa sanoa.

Virpi P. kirjoitti...

Onnea uudelle kameralle! Olen pitänyt kuviasi tasokkaina tähänkin asti, joten sulla on ollut varmaan hyvä pokkari -ja vaatiihan se paljon kuvaajaltakin.

Merja kirjoitti...

Kiitos Katriina! Kyllähän olen ollut kovin tyytyväinen pokkariini, mutta täytyy sanoa nyt, että viikon järkkärillä treenailtuani, on sillä sata kertaa helpompi saada hyvännäköisiä kuvia hieman "vaativimmissa" olosuhteissa.