maanantai 4. elokuuta 2008

Lakka-kookospiirakka




Tämä helppo piirakkaresepti on Billy Grangerin Bills Foodista. Granger itse käytti reseptissään karhunvatukkaa, mutta minulla sattui olemaan pakkasessa rasia lakkoja ja lakkahilloa. Lakat voi korvata haluamillaan hedelmillä tai marjoilla. Pohjataikina on todella liisterimäistä, mutta älä suotta vaivu epätoivoon. Taikinan sai lastalla leivitettyä vuokaa aivan helposti, vaikkakin Granger neuvoi levittämään taikinan jauhotetuilla käsillä. Hillomäärät ja marjamäärät ovat enemmän varmaankin suuntaa-antavia, itsekin levitin täytteet vain silmämääräisesti. Reseptin tekovaiheita on hieman oikaistu, mutta määrät ovat pysyneet samana.
Nettikatkokseni jatkuu valitettavasti edelleen. Toivottavasti pääsen taas pian omalle koneelleni.

Pohja:
125 g voita
60 g sokeria
1 muna
1 tl vanilja-aromia
185 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
60 ml maitoa

Täyte:
175 g lakkahilloa
250 g lakkoja

Päällinen:
100 g voita
5 rkl sokeria
2 munaa
225 g kookoshiutaletta
60 g jauhoja

Lämmitä uuni 180 C. Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muna ja vanilja ja sekoita. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe seokseen ja lisää maito. Levitä voideltuun vuokaan taikina. Levitä hillo ja marjat pohjaan (n. 30x20cm)

Päälliseen vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat ja sekoita. Lisää kookos ja sen jälkeen jauhot. Levitä päällinen käsin marjojen päälle. Ei tarvitse olla tasaisesti. Paista uunissa n. 30 minuuttia riippuen marjojen määrästä ja kunnes päällinen on kullankeltainen. Anna jäähtyä 10 minuuttia ja leikkaa paloja.

Ei kommentteja: