Blogeja ja mahtavia reseptejä
Blogimaailmaan on putkahtanut kaksi aivan ihanaa intialaisen ruuan blogia Tamarind Heaven ja Garam Masala. Molemmissa on upeita autenttisia intialaisia kasvispainotteisia reseptejä, joita olen käynyt kuolailemassa useaan otteeseen. Tamarind Heavenista bongasin aivan valloittavan linssimuhennosreseptin, jota täytyi ehdottomasti kokeilla. Myöskin Kurpitsamoska-blogissa oli tehty jokin aika sitten ihanan näköistä linssimuhennosta.
Blogimaailmaan on putkahtanut kaksi aivan ihanaa intialaisen ruuan blogia Tamarind Heaven ja Garam Masala. Molemmissa on upeita autenttisia intialaisia kasvispainotteisia reseptejä, joita olen käynyt kuolailemassa useaan otteeseen. Tamarind Heavenista bongasin aivan valloittavan linssimuhennosreseptin, jota täytyi ehdottomasti kokeilla. Myöskin Kurpitsamoska-blogissa oli tehty jokin aika sitten ihanan näköistä linssimuhennosta.
Tamarind Heavenissa linssimuhennokseen oli käytetty tuoretta sarviapilaa, mutta minulla oli paksoin loput kaapissani, jotka käytin muhennokseeni. Tamarinditaivaan mukaan paksoikin sopii hyvin tähän muhennokseen. Reseptissä oli myös käytetty punaisia chilejä. Minä tein ensimmäisen sadonkorjuun bird's eye chileistä ja käytin ne ruokaani. Jotain kuitenkin puuttui ja sehän oli chapati!
Sillä Sipuli-keittiössä tehtiin hetki sitten maukkaan näköisiä chapatileipiä ja Sipulit olivat laittaneet oikein hienon chapatin valmistusvideonkin sivuilleen. Tästä intoutuneena halusin minäkin kokeilla tietenkin chapatin valmistusta. Hakaniemestä löysin oikein kokojyvä chapatijauhoja joista tein helpon taikinan ja hyvää tuli!
Tässä tosi kiva linkki Kallion ruokataivas, kaikkiin Hakaniemen etnisiin kauppoihin. Nyt minäkin vihdoin sain itseni hilattua niin monen blogin suosimaan Aseanic Tradingiin ja käväisinpä jopa Indian Marketissakin. Kaikki haluamani ainekset löytyivät asafoetidaa (joka kuulostaa mielestäni reggaebiisi Perfidialta) lukuun ottamatta helposti. (*Myöhempi lisäys: Punnitse ja säästä-kaupasta löytyi asafoetidaa eli hajupihkaa)
Näin vietän sateista iltaa Perfidiaa kuunnellen ja ihanaa linssimuhennosta chapatin kera nauttien. Haaveillen kuuman kosteasta tropiikista...
14 kommenttia:
Vänrikki Stoolin kadun ja Museokadun kulmassa on maustekauppa nimeltään Asafoetida(tai ainakin oli vuosi sitten, kun siellä itse käväisin). Sieltä luulisi löytyvän samannimistä maustettakin.
Kiitokset Matleena vinkistä! Täytynee piipahtaa kun sillä suunnalla liikun seuraavan kerran. Heidän nettisivunsa ei enää tunnu toimivan..
vau, oikeista chapati-jauhoista. niitä täytyy saada, vaikka kaapit pullistelle jo erilaisia kuiva-aineita. näistä chapateista tykkäsi kuitenkin koko perhe, joten seuraavalla kerralla täytynee tehdä tupla- tai triplataikina. siinä se jauho sitten komiasti hupeneekin...
tosiaan kiva linkki noista etnokaupoista. kiitos vaan!
Hyppysellinen: Joo mä olin ihan aikeissa tehdä tavallisista graham-jauhoista, mutta kun chapati-jauhoja sattui kaupassa olemaan! Mä kanssa innostuin ihan kamalasti noista chapateista. Musta intialainen maistuu ehkä VIELÄ paremmalta leivällä kuin riisillä.
Mulla ei ole edes mitenkään iso keittiö ja intouduin ostamaan 2 isoa muovikassillista linssejä, mausteita, nuudeleita... Onkohan mussa hamsterin vikaa? Tungin kaikki kaappin ja äkkiä ovi kiinni ja vihellellen pois..:)
Uuh, Asian lover kiittää niiaten linkeistä.
Mainiolla räbbärillä Asalla on muuten levy nimeltä Foetida, jota oon ihmetellyt kerran jos toisenkin. Mutta niin... asafoetida... tajusin! :D
Mari: Hehe hieno ahaa-ilmiö:D
Vau! Toi muhennos nayttaa tosi hyvalta! Ihan pakko tehda :)
Susa: Mäkin tulen taatusti tekemään tuota uudestaan!
Onpa herkullisen näköinen intialainen annos ja kiitos linkeistä:) Ne Hakaniemen etnokaupat on kaikki ihania, aina Helsingissä ollessani käyn ne kaikki läpi.Intialaisen ruuan kausia mulle tulee joskus, etupäässä talvella.http://www.nandyala.org/mahanandi/ blogi on todella mahtava tietopaketti intialaisesta ruuasta.
Yaelian: Kiitos linkkivinkistä! Mulla on ollut intialaisen ruoan kausi n. 5 vuotta:D
Asafoetidaa saat myös kiinalaisista kaupoista nimellä "hing powder".
Hyvän chapattitaikinan saa kun sekoittaa puolet graham-jauhoja ja puolet tavallisia vehnäjauhoja.
Anonyymi: kiitokset asafoetidavinkistä! Täytynee muistaa katsella hingpowderia.
Tuo chapatiohje minulla onkin tuolla vähän myöhemmin
http://bellavanilla.blogspot.com/2008/08/maanlheinen-vihre-linssicurry-moong-ki.html
vihreän linssicurryn yhteydessä. Itse löysin helposti chapatijauhoja kaupasta, joten tuolla graham-vehnäjauhoseoksella en itse ole noita edes vielä kokeillut.
Hei Rossana, tätä linssimuhennosta olen käynyt kuolaamassa - täytyy koittaa mahd pian. Jotenkin olen aina pelännyt linssejä kovin työläinä.. mutta ehkä sille täytyy antaa mahdollisuus :)
Kiitos vaniljapostauksesta - tosi mukava juttu ja aina oppii jotakin uutta ;)
Hei Johanna! Linssejä on maailmassa niin paljon erilaisia ja niiden teko vaihtelee kovasti usean tunnin liotuksesta 10 minuutin keittoon. Ainoastaan on tärkeää noudattaa tarkasti linsseille annettuja keitto-ohjeita, ettei sairastu.
Mukavaa, että vaniljapostauksesta on ollut hyötyä:) Itsekin oppii aina uutta tuollaisen tekemisessä.
Lähetä kommentti