Teen itse usein sämpylöitä, mutta nyt halusin hieman vaihtelua ja kokeilin sämpyläjauhoista tehdä vähän eri tyyppistä leipää ja hyväähän siitä tuli pienellä vaivalla. Itsekasvatettu basilika täydensi ihanasti leivän makua.
Vuokaleipä
1 pussi kuivahiivaa
2 rkl hunajaa
3 dl vettä
500g sämpyläjauhoja
suolaa
oliiviöljyä
Sekoita hiiva, lämmin vesi ja hunaja. Anna hetken seistä. Lisää jauhot ja suola. Vaivaa taikina ja anna nousta n. 40 minuuttia. Vaivaa ilmat pois taikinasta ja painele vuokaan. Laita päälle hieman oliiviöljyä ja mausta haluamallasi yrteillä tai vaikka sipulilla. Paista uunissa 20 minuuttia 220 asteessa.
4 kommenttia:
Leipää pitää kokeilla ja kanacurrya myös
Arleena: molemmat ruoat olivat oikein maukkaita.
Mmmm, kuulostaa herkulliselta!
Mirka: ja maistuu:).
Lähetä kommentti