Biscotti tarkoittaa karkeasti käännettynä kahteenkertaan paistettua. Tällä tekniikalla kekseistä tulee ihania kahviinkastettavia herkkuja.
Mantelikeksit - Biscotti
1 kananmuna
100g sokeria
1/2tl luontaista vanilja-aromia
muutama pisara luontaista manteliaromia
125g jauhoja
1/2tl leivinjauhoa
ripaus suolaa
100g manteleita
Laita uuni lämpiämään 180°C asteeseen. Vatkaa muna ja sokeri hyvin. Vatkaa sekaan vanilja ja manteli. Taittele hitaasti joukkoon jauhot, leivinjauho ja suola. Lisää mantelit. Muotoile leivinpaperille haluamasi levyinen ja pituinen pötkylä taikinaa. Paista uunissa 25 minuuttia. Ota biscottipötkylä pois uunista viideksi minuutiksi. Leikkaa veitsellä haluamasi muotoisia keksejä. Käännä leikkauspinnat ylöspäin. Paista 10 minuuttia jonka jälkeen käännä toiset leikkauspinnat ylös ja paista 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
4 kommenttia:
Vesi kielelle tulevi,makuhermoja kutitti...Liitänpä lemppareihini sivusi:-)
Kiitoksia kovasti Anna!
Näitäkin kokeilin. Tarkkanenäiset kehuivat mantelin tuoksua jo paiston aikana, ja myöhemmin hupenivat kahvin kera tarjottuina. Tosi helppo ja nopea ohje!
irene: Mukava kuulla:)!
Lähetä kommentti