lauantai 26. huhtikuuta 2008

Tropiikin kaipuu

Tämä on yksi suosikki arkiruuistani. Nopea ja maukas! Korianterin tuoksu vie mielen kauas kaukomaille. Liikenteen huminaan, aaltojen kohinaan, yön kuumaan sykkeeseen...

Vietnamilainen lihapullakeitto - Bo vien

Neljälle

Lihapullat

400g naudan jauhelihaa (possu, sikanauta tai kana käy myös hyvin)
2rkl kalakastiketta
2rkl soijakastiketta
1tl seesamiöljyä
1tl maizenaa
1tl suolaa
1/4tl mustapippuria

Liemi

1l kanalientä tai vettä (toimii myös muilla liemillä)
1rkl kalakastiketta
1rkl soijakastiketta
1tl seesamiöljyä
1/4tl mustapippuria
2rkl kevätsipulia tai purjoa
2rkl tuoretta korianteria

Laita kaikki lihapulla-ainekset tehosekoittimeen ja tee taikina. Muotoile lihapullat haluamasi kokoiseksi ja kuumenna kiehuvaksi wokissa kanaliemi. Laita lihapullat keittymään liemeen n. 5 minuutiksi. Lisää loput liemen mausteet wokkiin ja kuumenna hetki. Koristele annos korianterilla ja kevätsipulilla. Tarjoillaan vehnänoodelien kanssa. Maustetaan oman maun mukaan tulisella chilikastikkeella.

10 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Kiva uusi blogi sinulla. Alankin vierailemaan täällä säännöllisesti.

Merja kirjoitti...

Ihana kuulla;). Kiitos paljon!

Anonyymi kirjoitti...

mä vaan ihastuin noihin sun puikkoihin!mistä on?

Merja kirjoitti...

Tokiosta;) Voin tuoda sulle heinäkuussa jos haluut.

Anonyymi kirjoitti...

Kokkasin tänään ihanan lihapullakeiton nuudeleiden kera kyseisen reseptin mukaan ja oli todella maistuvaa :)) ja todella helppo tehdä. Joten kaikki rohkeasti kokeilemaan , suosittelen . Terveisin :Jenni ja Tomi

Merja kirjoitti...

Kiitos Jenni ja Tomi! Mukavaa, että teille maistui. Tämä keitto on myös minun yksi suosikkiruoka.

IreneKin kirjoitti...

Kommentoin nyt tännekin: minäkin kokeilin ohjetta ja oli hyvää, valmistui myös sutjakasti, kuin vasemmalla kädellä. Nuudeleita oli ostettu, mutta söimme lopulta hauskana keittona. Nuudelit voisi varmaan keittää tuossa samassa liemessä lihapullien kanssa, oletko Rossana kokeillut?

Merja kirjoitti...

Irene: Mun lempparinuudelit on vii voanista ostetut sellaset tosi paksut japanilaiset pika-udonit, olen ne laittanut yleensä kupin pohjalle ja kaatanut keittolientä pälle ja antanut hetken olla. (Tiedän, että eivät luultavasti ole nuudeleina mitään laadukkaitta, mutta jostain syystä pidän niistä;D)http://gregwee.blogspot.com/2007/10/gyu-nikku-udon-learn-japanese-101.html

En ole koskaan ajatellut laittaa ihan raakoja nuudeleita tohon keittoon, mutta aivan mahtava idea. Vai tuleekohan niistä sitä tärkkelystä jotenkin siihen liemeen ja se ei ole hyvä? Täytyy kokeilla, niin sittenhän sen näkee!

Merituuli kirjoitti...

kokeiltiin tänään tätä keittoa. hyvää oli! laitoin udon-nuudelit heti mausteiden jälkeen keittoon ja minusta onnistui hienosti. postaan tässä joskus sivuillemmekin.

Merja kirjoitti...

Hyppysellinen: Kiva, että tykkäsit mun lemppari keitostani. Tää on ihan älyttömän yksinkertainen ja niiin maukas:D