maanantai 28. huhtikuuta 2008

Rooman tuliainen


Pastaa Amatricen tyyliin on hyvin suosittu, klassinen pastaresepti Rooman alueella. Amatrice on kaupunki Lazion maakunnan pohjoisosassa, josta tämä pasta on saanut nimensä. Kyseisestä pastastakastikkeesta on useita reseptimuunnoksia, mutta tässä teille yksi hyväksi todettu. Chilin kipakkuus ja pancettan savu tuovat tähän yksinkertaiseen reseptiin särmikkyyttä.

Spaghetti all'amatriciana

neljälle

Oliiviöljyä
100g pilkottua pancettaa (pekonikin käy)
1 sipuli
500g tomaatteja (murska esim. Mutti, on varmasti järkevin vaihtoehto Suomessa)
1 tuore chili
350g spaghettia
suolaa ja pippuria

Laita hipaus öljyä pannulle ja paista pancettaa matalalla lämmöllä kunnes rasva on juoksevaa. Lisää pilkottu sipuli ja sekoittele sillointällöin 10 minuutin ajan kunnes sipuli on hieman ruskistunut. Lisää tomaatit ja chili. Mausta pippurilla ja suolalla. Peitä pannu ja kypsennä 40 minuuttia. Lisää lämmintä vettä joukkoon jos kastike näyttää liian kuivalta. Keitä spaghetti väljässä suolatussa vedessä. Tarjoile runsaan Pecorinoraasteen kera.

Ei kommentteja: