Turkkilaiset lihapullat
kolmelle
400g lampaan jauhelihaa
suolaa ja pippuria
tuoretta persiljasilppua
Sekoita ainekset keskenään ja muotoile haluamasi mallisia pullia.
Paista uunin yläosassa grillivastuksilla, niin kuumassa kuin uunista lähtee n. 8 minuuttia. Tehokkaammassa uunissa riittää vähempikin aika.
Tomaattikastike
oliiviöljyä paistamiseen
1tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
valkosipulia
chiliä
suolaa ja pippuria
1tl sokeria
Kuullota sipulia öljyssä. Lisää valkosipuli ja chili. Sekoittele hetki. Lisää tomaattimurska ja mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna kiehua hiljakseen sen aikaa kun valmistat lammaspyörykät.
Hummus
250g kikherneitä
2tl tahinia (saa isoimmista ruokakaupoista)
kahden sitruunan mehu
suolaa
4rkl laadukasta oliiviöljyä
valkosipulia
Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa ilman öljyä. Lisää hieman vettä, jos tahna on liian jäykkää. Tarjoile kulhossa ja ripottele oliiviöljyä päälle.
7 kommenttia:
Mukavan raikas blogi sinulla! Kauniita kuvia ja hyviä reseptejä.
Kiitos sammakko! Myönnän, että olen useasti teidän blogia käynyt lukemassa Aasiafanina;)
Hauska kuulla, Rossana :) Tervetuloa jatkossakin!
Hyvältä näyttää! Lihapullat ja blogi :D
Jams: Kiitos ja kiitos samoin;) Myönnän että pullien kuvaaminen ei ollut ihan yksikertaista. Ruskeat pötkylät näytti noh... ilman koristeita, niin aika epäilyttävältä;D.
Kiitos hummuksen ohjeesta, tätä juuri kaipasin.
Ole hyvä Katriina! Hummus on aivan ihanaa vaikka ruisleivällä.
Lähetä kommentti