tiistai 29. huhtikuuta 2008

Orient express

Tämä on todellista pikaruokaa. Nopeaa ja helppoa arkena tai illanistujaisiin isommalle joukolle. Tarjoillaan tuoreen pitaleivän, turkkilaisen jogurtin ja hummuksen kanssa.


Turkkilaiset lihapullat

kolmelle
400g lampaan jauhelihaa
suolaa ja pippuria
tuoretta persiljasilppua

Sekoita ainekset keskenään ja muotoile haluamasi mallisia pullia.
Paista uunin yläosassa grillivastuksilla, niin kuumassa kuin uunista lähtee n. 8 minuuttia. Tehokkaammassa uunissa riittää vähempikin aika.


Tomaattikastike

oliiviöljyä paistamiseen
1tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
valkosipulia
chiliä
suolaa ja pippuria
1tl sokeria

Kuullota sipulia öljyssä. Lisää valkosipuli ja chili. Sekoittele hetki. Lisää tomaattimurska ja mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna kiehua hiljakseen sen aikaa kun valmistat lammaspyörykät.

Hummus

250g kikherneitä
2tl tahinia (saa isoimmista ruokakaupoista)
kahden sitruunan mehu
suolaa
4rkl laadukasta oliiviöljyä
valkosipulia

Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa ilman öljyä. Lisää hieman vettä, jos tahna on liian jäykkää. Tarjoile kulhossa ja ripottele oliiviöljyä päälle.

7 kommenttia:

Sammakko kirjoitti...

Mukavan raikas blogi sinulla! Kauniita kuvia ja hyviä reseptejä.

Merja kirjoitti...

Kiitos sammakko! Myönnän, että olen useasti teidän blogia käynyt lukemassa Aasiafanina;)

Sammakko kirjoitti...

Hauska kuulla, Rossana :) Tervetuloa jatkossakin!

Hanna Takala kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Lihapullat ja blogi :D

Merja kirjoitti...

Jams: Kiitos ja kiitos samoin;) Myönnän että pullien kuvaaminen ei ollut ihan yksikertaista. Ruskeat pötkylät näytti noh... ilman koristeita, niin aika epäilyttävältä;D.

Virpi P. kirjoitti...

Kiitos hummuksen ohjeesta, tätä juuri kaipasin.

Merja kirjoitti...

Ole hyvä Katriina! Hummus on aivan ihanaa vaikka ruisleivällä.