tiistai 22. huhtikuuta 2008

Aamukahvin aika



Rossanan aamuherätys

2,2dl jauhetuista pavuista keitettyä kahvia

1,5dl vaahdotettua rasvatonta maitoa



Caffè latte

0,7dl espressoa

2dl vaahdotettua maitoa

tarjoillaan korkeasta lasista


Café au lait

2dl pannukahvia

2dl lämmitettyä maitoa


Vietnamilainen kahvi - Ca-phé sua

2rkl makeutettua tiivistemaitoa (sweetened condensed milk)

2rkl hienoksi jauhettua tummapaahtoista kahvia

2dl kiehuvaa vettä

5 kommenttia:

TiV kirjoitti...

Hei!Löysinpäs uuden blogin, mukavaa! Kiva vihje käyttää tuota condens.maitoa. Onko sinulla tietoa, miten kauan avatun purkin sisältö säilyy jääkaapissa? Mihin muuhun käytät kyseistä tuotetta? Minulla on pari purkkia odottelemassa rohkeaa ensikontaktia.

Merja kirjoitti...

Hei tiv40!

Itselläni on nyt vajaan viikon ollut avattu tiivistemaito jääkaapissa. En huomaa ainakaan mitään eroa juuri avattuun tuotteeseen. Siirsin vain maidon suoraan tiiviöön ja jääkaappiin. Luulisi säilyvän ainakin yhtä kauan kuin tavallinenkin maito.

Tiivistemaito on minullekin suhteellisen uusi tuote, mutta sitä käytetään jälkiruokiin paljon. Luin juuri, että aasiassa kyseistä maitoa syödään paahtoleivän päällä hillon asemasta;)

Pelkästään kahvi tuolla ihanan makealla tiivistemaidolla on käypä jälkiruoka. Rohkeasti vain kokeilemaan jälkkäriresepteihin!

PartyFlickan kirjoitti...

Moikka :)
Ihana blogi! Mistä Suomessa löytää tiivistemaitoa? :D

Merja kirjoitti...

Hei biletyttö;)! Kiva, että pidät!
Tiivistemaitoa löytyy Suomessa ainakin etnisistä kaupoista. Itse olen ostanut kyseistä tuotetta Hakaniemen Vii Voanista Helsingistä.

Siam Housen (liike sijaitsee Pirkkalassa) verkkokaupasta pystyy tilaamaan myös tiivistemaitoa, jos kotisi lähellä ei ole yhtään etnisiä kauppoja. En itse ole koskaan sieltä tilannut, joten muuten en tunne heidän palveluita.

Merja kirjoitti...

Partyflickanille vielä.. No nyt jopa katsoin sun profiilias niin Helsingissä taidat olla;) Hakaniemen Chinatown on täynnä etnisiä kauppoja, niin ei tuon tiivistemaidon löytäminen ole vaikeaa. En tiedä vaikka jopa stokkalla olisi.