sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Makupaloja Japanista




Tori no kara-age - Friteeratut kanapalat

Olen jo pitkään ihaillut Kasvimaalta keittiöön -blogin herkullisia japanilaisia reseptejä. Pyysin Chilimiestä laittamaan ystävillemme herkullisia uppopaistettuja kananpaloja. Chilimies irrotteli marinoimattomista koipireisipaloista lihat irti ja säästimme luut kanalientä varten. Kanapalat marinoitiin muuten ohjeiden mukaan, mutta Chilimiehen salainen ase oli teelusikallinen chilijauhetta. Kanasta tuli ihanan mehukasta ja mureaa. Tätä reseptiä tulemme käyttämään ehdottomasti uudelleen. Kiitos Sammakko!



Kanaliemi

kolmen koiven tähteet luineen

1,5 l vettä

sipuli

selleri

laakerinlehtiä

kokonaisia mustapippureita

Laita ainekset kattilaan ja kuumenna melkein kiehuvaksi. Keittele lientä matallalla lämmöllä 1,5 tuntia. Poista vaahtoa keittelyn aikana. Siivilöi liemi ja pakasta vaikka jääkuutiopusseihin, joista lientä on helppo käyttää.

7 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

kesällä päästään molemmat perheet aitojen äärelle - ihanaa!

Merja kirjoitti...

Nii-i! Alkaa matkakuume kohoamaan pahasti..

Sammakko kirjoitti...

Kiva, jos maistui :) Chili kuulostaa hyvältä aseelta, ja teillä näyttää olleen vielä hyvää sakeakin kyytipoikana... Kyllä kelpaa herkutella!

Merja kirjoitti...

Sammakko: No kyllä maistui!:)

Hyppysellinen: Chilimies kysyi tänään ihmetellen miksi me ollaan aitaa menossa katsomaan:D lol

Merituuli kirjoitti...

aitaa... miehet ei aina tajua :D

oliivia kirjoitti...

Aah, lisää herkullisia friteerausreseptejä. Näitäkin pitää kokeilla, ja chili tuo varmasti sopivan pikantin lisän makuun. Kiitos vinkistä, myös kanaliemen osalta.

Merja kirjoitti...

Hei Oliivia! Tämä sammakon ohje on ihan mielettömän hyvän makuinen ja jos tykkää vähän voimakkaammista mauista niin chili toi ihanaa lämpöä tähän ruokaan.