maanantai 26. toukokuuta 2008

Lainaresepti


Kananrinnat Madeirassa

Blogiharrastus on mukavaa, kun voi lueskella muiden kuvaamia ja kokkaamia ihania reseptejä. Vihreän curryn blogista bongasin Madeirakanareseptin, jota ehdottomasti täytyi kokeilla. Madeira oli minulle uusi ruoanlaittotuttavuus, jonka takia resepti oli erityisen houkutteleva. Luulen kuitenkin, että reseptiin olisi sopinut puolikuiva Madeira paremmin käyttämäni makean Madeiran sijaan. Harmi, ettei omassa Alkossani ollut kuin makeaa Madeiraa.

Kana maistui täyteläiseltä ja herkkusienet olivat herkullisia. Kastike, johtuen Madeirastani ehkä oli makuuni turhan makea. Chilimies taas piti kastikkeesta kovasti. Kaiken kaikkiaan hyvää oli! Kiitos Vihreä curry!

3 kommenttia:

IreneKin kirjoitti...

Harmi, ettet tykännyt...
:( Tsekkasin Alkon netin, eihän niillä ollut oikein mitään: 4 makeaa Madeiraa, josta kaksi huiman kalliita (eli ei oikein ruoanlaittotarkoituksiin), ja sitten yksi kuiva. Ei ihme, että haksahdit makeaan. Toivottavasti sille löytyy muuta käyttöä. Ja kuten blogiini laitoin sun kommentin jälkeen, avattu pullo säilyy käyttökelpoisena melkein ikuisesti, toisin kuin muut viinit.

Merja kirjoitti...

Voih eikun en tarkottanut missään nimessä etten tykänny, mutta tuo makea Madeira hallitsi liikaa tuota kastiketta, muutenhan tuo oli todella hyvää!:).

Mä vielä kysyin meidän omasta Alkosta, että onko muita, kun makeaa ja niillä ei ollut:(. Ja kyllä löytyy muuta käyttöä:D. Rakastan yli kaiken jälkkäriviinejä leivonnaisten kanssa....

IreneKin kirjoitti...

Ok :). Oon korjannut sinne reseptiin, että ehkä kannattaa käyttää puolikuivaa - mutta sitä ei Suomesta saa!

Jälkkäriviinit on hyviä, tosin osa mulle liian makeita. Viime kesänä löysin portviinin, jota saattoi nauttia jopa jälkkärin tilalla eikä kaivannut muuta makeaa, se oli uutta.