lauantai 10. toukokuuta 2008

Kärsivällisen hauduttajan pata


Tämä on perinteinen italialainen resepti. Sopii sunnuntain myöhäiseksi lounaaksi tai kärsivällisen illalliseksi. Hyvää kannattaa odottaa ja hauduttaa.

Possupata - Spezzatino di Maiale

600g kuutioitua possun ulkofilettä

valkosipulia

oliviiöljyä

tuoretta salviaa

2,5dl punaviiiniä

suolaa

mustapippuria

muskottia

valkoisia papuja n 2-3dl

1tlk tomaattimurskaa

4dl - 5dl vettä



Liota kuivatut valkoiset pavut yön yli jääkaapissa runsaassa vedessä.


Kuullota valkosipulimurska ja salvianlehdet oliiviöljyssä. Lisää possun kuutiot ja ruskista. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Kun possu on ruskistunut kunnolla lisää punaviini ja anna poreilla niin kauan, että viini on melkein kokonaan haihtunut. Lisää tomaattimurska, pavut ja vesi.

Anna hautua rauhassa n. 2 tuntia hellalla miedolla lämmöllä. Lihan ei ole tarkoitus kuivua, joten lisää vettä tarpeen mukaan. Pata paranee useammalla lämmityskerralla, joten tämä ruoka sopii hyvin ennakkoon tehtäväksi.

2 kommenttia:

Sammakko kirjoitti...

Tämä menee vähän ohi aiheen, mutta kuitenkin: on niin kaunis lautanen ja liina... Kelpaa noilta pataa syödä.

Merja kirjoitti...

Kiitos sammakko! Ajattelin, että tuo lautanen on sellainen kantrihenkinen, että sopii tällaisen rustiikkisen maalaispadan kanssa hyvin yhteen.