keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Provencelaista harmaata kiveä




















Provencen Villeneuve-Loubetista on kotoisin kuuluisa ranskalaisen modernin keittiön kehittäjä Auguste Escoffier (1846-1935). Hänen 5000 reseptin kirjaansa Le Guide Culinaire (a Guide to Modern Cookery) käytetään edelleen ohjekirjana klassiseen ranskalaiseen keittotaitoon.

Tässäpä nämä kuvat lomaltani ja palailen asiaan tuliaislaventelien kanssa piakkoin. Jahka muistan minne hätäpäissäni matkalaukkua purkaessani kokkauslaventelini piilotin..

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita paikkoja kuvissasi. Laventelia....entisessä asuinpaikassani,josta muutin parisen kuukautta sitten, kasvoi laventelia ympäri kaupunkia, samoin rosmariinia.En oikein keksinyt, mihin muuhun sitä käyttäisin tuoksupussien lisäksi, joten kiva sitten nähdä, mitä teet niillä:)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Matkakuume kasvaa taas kun näitä katselee! Maisemat on kuin postikorteista.. ompa kauniita värejä niillä noissa paikallisissa rakennuksissa.

Anonyymi kirjoitti...

Upeita kuvia Sinulla. En ole koskaan vieraillut etelä-Ranskassa mutta kuvia katsellessani iski matkakaipuu.....
Olen kuitenkin ensiksi lähdössä "kesäkotiimme" Thaimaahan pariksi kuukaudeksi mutta keväällä, ehkä silloin Nizzan suuntaan!

Merja kirjoitti...

Yaelian: Laventelia en minäkään ole ennen ruokaan käyttänyt kun sitä ei taida ruoanlaittomuodossa saada kaupasta Suomesta. Jännää kokeilla! Yksi resepti on jo mielessä:).

Johanna: Mä luulen vielä, että tuo aurinko ja taivas oikein korosti noita kauniita värejä.

Mummeli: Ooh Kaakkois-Aasiasta löytyy kyllä minun sielunkoti <3. Taidanpa minäkin olla talvella Bangkokiin lähdössä:D. Pari kuukautta kuulosta aivan jumalaiselta! Itselläni ei ole ollut kuin kuukauteen mahdollisuus tuolla Thaimaa-Kambodza akselilla ja se loma oli kyllä yksi parhaista.

Merituuli kirjoitti...

kyllä on kertakaikkisen ihanan ja romanttisen näköinen paikka! hienoja tunnelmia olet saanut kuviisi loihdittua.

Merja kirjoitti...

Hyppysellinen: Kiitos! Varsinkin nuo keskiaikaiset ihanat kylät veivät sydämeni.

arleena kirjoitti...

Provence, siellä on koettu kulinaarisia hetkiä. Ja pikkukaupungeissa juuri nuo kivitalot ja kujat olivat niin ranskalaisen kauniita.

Merja kirjoitti...

Arleena: On kyllä uskomatonta miten paljon kuvauksellisia paikkoja tuolta löytyi. Valokuvaajan paratiisi.