lauantai 13. syyskuuta 2008

Piimäinen Panna Cotta




Panna cotta on ihanaa sekä kermaista ja kuuluu ihan suosikki jälkkäreihini. Sillä Sipulit olivat kokeilleet piimäpannacottaa joka kuulosti niin jännittävältä, joten täytyihän sitä ehdottomasti kokeilla. Muokkasin itse reseptin sopimaan kahdelle hengelle ja käytin sitruunan kuorta sitruunamehun sijasta. Kaapissani ei valitettavasti ollut tuoreita marjoja vaan söin sitruunaisen panna cottan granaattiomena-vadelmahillon kanssa. Oli todella ihanaa, kiitos Sipulit! Hyydytysastiasta kumoaminen onnistuu pitämällä astiaa hetken kuumassa vedessä.

Piimäinen Panna Cotta

1 dl maitoa
1 dl kermaa
1 dl piimää
sitruunan kuorta
50 g sokeria
2 lehteä liivatetta

Kuori kuorimaveitsellä siivu sitruunan kuorta. Laita liivate likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kiehauta maito, sokeri ja sitruunan kuori. Sekoita liivate maito-sokerin joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja lisää piimä sekä kerma. Ongi sitruunan kuori pois. Kaada haluamiisi kuppeihin ja laita jääkaappiin hyytymään. Hyydytin panna cottaa yön yli.


7 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

juu, eiköstä vaan ollutkin hyvää.

tosi hieno ja herkuulinen tuo eka kuva!

Merja kirjoitti...

Hyppysellinen: Itse asiassa ihan mielettömän hyvää. Tää oli niin helppo ja nopea, että tuun laittaa tätä uudestaankin. Täähän on tosi hyvä vierasjälkkäri.

Merituuli kirjoitti...

sinä teet jotain toisenkin kerran - nyt olen vaikuttunut :)

arleena kirjoitti...

Täällä jähmettyvät juuri valkosuklaapannacotit.
Pitää toteuttaa jossain vaiheessa mysö tuo sinun versioisi.

Merja kirjoitti...

Hyppysellinen:D. On mulla muutama ruoka jota teen useamminkin. Yksi mun ihan kestosuosikki jota teen viikottain on tuo vietnamilainen lihapullakeitto. Mutta oli nuo panna cottat tosi nameja:)

Arleena:
Ooh kuulosta ihanalta valkosuklaa panna cotta!

Anonyymi kirjoitti...

Pakko kokeilla tätä! Ja oikein hyvää Provencen matkaa..

Merja kirjoitti...

Yaelian: Kiitos paljon ja kotona taasen ollan:)! Tuosta Panna cottasta tuli ihan suosikki.