maanantai 22. syyskuuta 2008

Kotona taasen



Yritän kovasti palailla arkeen pesemällä suurta pyykkivuortani ja latailemalla koneelleni valokuvia ja matkalta ostamiani levyjä. Maustekaappini vaati myös hieman uudestijärjestelyä, jotta saan kaikki ostamani herkut upotettua kaapin uumeniin. Tässä kuitenkin hieman ensimaistiaisia Ranskan sinisen rannikon valokuvistani.

Otin matkaan uskollisen pokkarini ja jätin järkkärini viettämään ansaittua lomaa kotiin. Ruokakuvia ei nyt ole, vaan halusin ottaa kauniita tunnelmakuvia lomalta. Nopeasti kuviani nyt katseltuani silmääni pisti huikean sininen taivas, joka näkyy hyvin useassa kuvassa. Toinen ei niin mairitteleva asia ja totuus on, etten ole kovin onnistunut maisemakuvaajana ja hieman kaduttaa etten ottanut järjestelmäkameraani mukaan lomalle.




Toivottavasti nämä valokuvat tuovat kuitenkin päivää piristävää silmäniloa ja täytyy sanoa, että ihanalta aurinkoinen taivas näyttää täällä kotonakin! Vastailen ihaniin viesteihinne hieman myöhemmin ja kertoilen lisää matkastakin.


7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Bonjour ja tervetuloa takaisin! Aivan ihastuttavia kuvia. Täytyy joku kerta suunnata nokka kohti etelä-Ranskaa. -zero poeng-

Merja kirjoitti...

Bonjour vaan sinnekin:). Kivaa kuulla kommenttia vähän tällaisesta erityyppisestä kuvakokeilusta (ettei aina pelkkää ruokaa) :)!

Anonyymi kirjoitti...

Bienvenue de retour!Ihan kauniita kuvia olet onnistunut ottamaan pokkarillasikin....

Merja kirjoitti...

Yaelian: Arvaa olisiko ne ollut vielä hienompia järkkärillä;D! Järjestelen juuri lisää kuvia sopiviksi kokonaisuuksiksi. Mukavaa illan vietettä.

Virpi P. kirjoitti...

Hyviä kuvia saa huonommallakin kameralla, kun osaa kerran suunnata oikein. Pidän näistä.

Minulla kun ei vielä ole järjestelmäkameraa, niin mietin jatkuvasti kannattaako sitä hankkia, jos ei voi/viitsi kuljettaa mukana...Pieni bridgekamera vielä mahtuu kohtuullisen pieneen kameralaukkuun.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Ihania tunnelmia, eipä kyllä kameran "huonoutta" näin katsoja havaitse :) Lisäkuvia odotellessa...

Merja kirjoitti...

Katriina: Sellainen varmaan viimeinen silaus ja terävyys jää tuollaisesta peruspokkarista. Rajaus ja kuvakulmat ovat sitten tietenkin pelkästään kuvaajasta kiinni.

Eikös muuten muutama vuosi sitten vuoden luontokuva ollut ihan peruspokkarilla otettu tai joku vastaava vuoden valokuva.

Musta on just reissussa tosi hankala raahata isoa kameraa mukana niin tuollainen pikkuinen on paljon kätevämpi. Olisi vaan kiva kokeilla millaisia kuvia tulee tuollaisessa täydellisen valon paikassa, kun täällä monesti on niin pimeää.

Johanna: Sitä tulee itse tosi kriittiseksi omille kuvilleen ja kun yksin niitä selailee useaan kertaan läpi alkaa enemmän ja enemmän löytymään virheitä ja tulee jotenkin tosi sokeaksi kuville. Useasti auttaa että katsoo kuvat läpi seuraavana päivänä uudestaan:D. Mutta eikös se niin ole, että jos on liian tyytyväinen niin ei koskaan kehity tarpeeksi;) Huomenissa lisää kuvia tulossa.