perjantai 12. syyskuuta 2008

Klassinen kanacurry




Tämä resepti oli harvinaisen maukas ja onnistunut kanacurry. Söin parina päivänä tätä, kun tein vähän reippaamman annoksen. Maku vain parani yön yli odotellessa. Klassinen kanacurry on mielestäni todella hyvä vieraille tarjottava curry, jonka voi tehdä etukäteen vaikka edellisenä päivänä. Parhaalta curry maistui mielestäni chapattien kanssa. Kuvissa poseeraa curryn kanssa ensimmäisen pullean pyöreä arpad-chilimme. Emme raaskineet tätä kuulemma ihanan miedon makuista chiliä vielä curryymme laittaa.

Klassinen kanacurry - Tharri Wala Murgh


1 rkl öljyä
1 sipuli silputtuna
1 laakerinlehti
ripaus muskottia
1/2 tl jeeran siemeniä
1 rkl valkosipulia
1 tl tuoretta inkivääriä
1-2 chiliä
1/2 tl kurkumaa
11/2 tl korianterijauhetta
suolaa
2 raastettua tomaattia
3,5 dl kuumaa vettä
450 g kanan paloja
1 tl jogurttia

2 tl garam masalaa
1 iso tl kuivattuja sarviapilan lehtiä (fenugreek)
Kourallinen silputtua tuoretta korianteria

Kuumenna öljy paistinpannussa ja paistele sipulia miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää laakerinlehti, muskotti ja jeeran siemenet ja paistele n.30 sekuntia. Lisää valkosipuli, inkivääri ja chilit ja paistele minuutti. Lisää kurkuma, korianterijauhe ja suola. Lisää 1 dl vettä ja tomaatit. Keittele kasaan kunnes kastike on paksua.

Lisää kanat ja sekoittele pannulla n. 4 minuuttia. Peitä ja hauduta kannen alla matalalla lämmöllä n. 10 minuuttia. Lisää loput vedestä ja hauduta kanat kypsiksi n. 25 minuuttia. Lisää jogurtti ja hauduta 4 minuuttia sekoitellen. Lisää garam masala, sarviapila ja korianteri. Tarjoile kuumana.

10 kommenttia:

Liina kirjoitti...

olen varmaan vähän tyhmä, mutta ... raastettua tomaattia?

se lienee aika temppu O_o

Anonyymi kirjoitti...

Nami, taas hyvä resepti, jossa voin kanan sijasta käyttää tofua,nami! Ihana pikku chili, tuliko hyvä sato kaikista chilikasveista? Raastettu tomaatti, mulle se on tuttu, esim, siihen voi lisätä valkosipulia, suolaa, pippuria,oliivioljyä, chilipippuria, sitruunamehua tilkka, on oikein hyvää leivän päällä..

Merja kirjoitti...

Liina: Mun kaveri kysy ihan samaa:D. Siis mä vaan raastoin käsiraastimella nuo tomaatit ja siitä jäi se kuori/kantaosa käteen.. Joku muukin kysy samaa aikaisemmin ja mä en osannu pitää tuota raastamista yhtään outona:D. Se on varmaan oikopolku jos ei jaksa kaltata tomaatteja.

Merja kirjoitti...

Yaelian: Noi intialaiset kastikkeet on niin maukkaita, että niihin on helppo korvata tofu tai vakkis paneer. Nam.

Bird eyetä tuli ehkä kourallinen, noita arpadeja tuli ja on tulossa ehkä kolme, mutta Bolivian rainbowta on tosi paljon tulossa eri värisiä. Red savinaa ja aji perua odotellaan. Red Savina on kasvanut ihan mielettömän korkeaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Nam, kuulostaa hyvältä:) Mietin, tuliko tuota jugurttia tosiaan vain yksi tl?

Merja kirjoitti...

Anonyymi: Tarkastan vielä kotona, mutta 1 lusikallinen sitä jogurttia tuli. Katson vielä etten vahingossa sekoittanut ruokalusikkaa teelusikkaan.

Tämä resepti on otettu Intialaisesta keittokirjasta, jossa on hieman kevennettyjä perinneruokia, josta johtuu tuo rasvaisen jogurtin vähyys. Laitoin kyllä itse ruokaan 1 kukkurallisen ruokalusikan jogua.

Kiitos hyvästä huomiosta!

Anonyymi kirjoitti...

Osaatko kuvailla sarviapilan makua?... On minulle ihan uusi mauste. Onko kuinka aromikas, entäs jos jättääpi kokonaan pois?

Merja kirjoitti...

Anonyymille: Kyllä reseptissä oli 1 tl jogurttia. Resepti on Classic Chicken curry Anjum Anandin Indian Every Day-kirjasta.

Tiv: Maku on aromikas ja tuoksu todella voimakas. Mies sanoi, että mun sarviapilatölkki haisee hamsterin häkille:D, mutta oliskohan noille jyrsijöille tarjottavissa heinäsekoituksissa sarviapilaa? Sellainen voimakas heinän ja pinaatin sekoitus? Hmm.. hankalaa:D.

Olen tehnyt paljon curryjä ilman tuota sarviapilaa, kun sellaista ei minulla aikaisemmin ollut. Joten siis en usko, että curryn luonne muuttuu ihan järkyttävän paljon jos jätät sen pois. Eli koen, ettei sen kuulukkaan olla pääosassa.

Virpi P. kirjoitti...

Kaunis kattaus ja kuva!

Merja kirjoitti...

Katriina: Kiitos:)