torstai 19. kesäkuuta 2008

Sitruunainen valkosipulikana



Tässä hyvä ja uskomattoman maukas resepti vaikka juhannuksen grillijuhliin. Kanamarinadiohje on otettu Good Food-lehden heinäkuun 2008 numerosta. Tämän herkullisen grillireseptin myötä toivottelen kaikille iloista ja mukavaa juhannusta!

Sitruunalla ja valkosipulilla marinoidut kanan rintafileet

6 kanan rintafilettä
10 valkosipulilin kynttä
punaisia chilejä maun mukaan
3 sitruunaa kuorittuna ja viipaloituna ohueksi
1 dl oliiviöljyä
persiljaa silputtuna
suolaa

Sekoita marinadiainekset keskenään ja laita fileet sekaan. Laita kanat marinoitumaan hyvissä ajoin ennen grillaamista. Itse pidin pari vuorokautta marinadissa, mutta muutama tuntikin on kiireiselle ihan hyvä. Marinoin itse lihat tiiviössä joka on helppo ottaa mukaan vaikka mökille. Itse testasin reseptiä kotona parilalla ja hyvää tuli!

6 kommenttia:

Liina kirjoitti...

tarvitsen tuota nytheti. (mulla on krapula.)

piti vielä sanoa, että jos joskus pääsisin johonkin sellaiseen "mitä sinulla on aina jääkaapissasi" -haastatteluun, voisin melko totuudenmukaisesti sanoa, että bella vanillan opastamaa salsaa.

teen sitä vähintään viikottain <3 (ja käytän jämät yleensä ruoanlaitossa kun en ole säilyvyydestä aina ihan varma.)

Merja kirjoitti...

Eihän nyt vielä voi olla krapula, kun juhannuskaan vielä ole:D:D.

Hih kiva kuulla! Mäkin tein eilen kaverien pyynnöstä litran(!)sitä salsaa mukaan juhannusjuhliimme:D. Katsotaan miten uppoaa 6 habaneron salsa, viimeksi se kahdeksan habaneron oli hiukka tulista...:)

Kyllä mä muuten luulen, että toi säilyy jonkun aikaa jos kylmässä pidät. Eihän siinä ole mitään sellaista tosi helposti pilaantuvaa.

Merituuli kirjoitti...

Muistin jo nyt kysyä inkiväärisiirapin mystistä ostopaikkaa. se on Itäkeskuksen Stockmann. On kuulemma hankalassa paikassa, mutta lahjan antaja ei nyt osannut tarkentaa. Ei löydy muiden siirappien joukosta. Kannattaa siis kysyä henkilökunnalta, vaikka tiedän ettei se tapoihisi kuulu ;)

Merja kirjoitti...

Täytyy varmaan käydä kysäsemässä sieltä Itiksen Stockkalta. Raparperit on kyllä jo aikoja sitten syöty:D.

Mua kyllä ärsyttää suuresti käyttää jonkun tuotteen etsimiseen tuhottomasti aikaa, jos oon saanu jonkun päähän.. Tällä viikolla kova sana oli vaniljasuola..

Virpi P. kirjoitti...

Mainio ohje! Parin päivän marinoinnin jälkeen heitin kanafileet uuniin ja hyvää tuli. Joskin grilli tai parilointi tekisi vielä paremmaksi.

Linkkasin tänne, jos sallit.

Merja kirjoitti...

Kiitos Katriina. Totta kai linkittäminen sopii! Aivan ihania valokuvia sinulla blogissasi! Uunissa kanoista tuli varmasti myös hyviä. Sitruunan ja valkosipulin yhdistelmä vaan on todella hyvä.