sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Raparperipaistos




Olin vesi kielellä katsellut Sillä Sipuli -blogin inkiväärisiirapilla maustettua raparperikiisseliä ja inkiväärisiirappi kuulosti ihanan eksoottiselta kotoisan raparperin kanssa. Olin jo valmiiksi ostanut raparperit ja yritin etsiä tuloksettomasti inkiväärisiirappia. Sitä vaan ei kertakaikkiaan löytynyt mistään lähikaupoistani. Joten myrtyneenä päätin kuitenkin raparperini johonkin laittaa. Lopputulos ei ollut ollenkaan huono, mutta siirappi jäi kovasti mieltäni kaivelemaan.. Kaivelin keittokirjojani ja muistin Nigellan (taas, tiedän..) tehneen useita raparperiherkkuja, joten tämä hieman muokattuna kirjasta Feast. Reseptiin voi käyttää maun mukaan myös muita hedelmiä tai marjoja.

Raparperipaistos

5oo g raparperiä kuorttiuna ja pilkottuna
50 g sokeria
1 rkl voita
1 rkl vanilja-aromia
1 rkl maizenaa

Kuumenna ainekset kattilassa, kunnes voi ja sokeri ovat sulaneet.

Murupäällinen:
150 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
110 g kylmää voita kuutioituna
1 tl vaniljasokeria
2,5 rkl sokeria
3 rkl tummaa sokeria

Nypi jauhot ja voi muruksi. Sekoita sokerit haarukalla ja kaada piirakkavuokaan raparperien päälle. Paista uunissa 190°C 40 minuuttia. Tarjoile kylmänä tai lämpimänä. Toimii vielä seuraavana päivänäkin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Uuh, kuulostaa hyvältä. Kaipa minunkin on pakko ostaa vielä yksi nippu raparperia, vaikka juuri vannoin, etten sitä tee (5 raparperin vartta yli 2 euroa...).

Löysin muuten oivan muffinssisivuston ja ihan suomeksi. Ajattelin vinkata sinullekkin, jos et ole vielä itse sinne törmäillyt :)

http://www.dagensmuffin.se/fi/

Merja kirjoitti...

Mari: Kiitos mahtavasta linkistä!:) Mä jämähdän aina noihin englanninkielisiin sivuihin, joten tämä on ihan uusi tuttavuus!

Mä taisin niistä raparpereistä maksaa vielä enemmän..:( Omenat olisivat varmaan myös tosi toimivia ja halvempia.

Polkkapossu kirjoitti...

Voisin kuvitella, että inkiväärisiirapin tekeminen ei olisi kovinkaan vaikeaa. Kattilaan vettä ja runsaasti sokeria. Kun sokeri on sulanut, laitetaan joukkoon hetkeksi muutama nokare kuorittua inkivääriä. Miksei vaniljatankokin kelpaisi maustamaan. Sitten sihdin kautta inkiväärit pois ja, tadaa, siirappi on valmis.

Merja kirjoitti...

Kiitos polkkapossu vinkistä! Kato se on niin helppoa kiertää sata kauppaa läpi ennemmin kuin tehdä se siirappi itse:D. Itse vielä olin pari postausta sitten laittanut perussiirappiohjeen kuplateehen, mutta en sitä sen enempää kelaillut;). Niin ja vaniljahan sopii kaikkeen!