sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Jälkiruokaa Ranskasta


Kesä on ihanaa aikaa, kun voi käyttää tuoreita hedelmiä ja marjoja leivonnaisissa ja ihan sellaisenaankin herkutella. Kunpa talvi ei tulisi koskaan...


Kirsikka-manteli clafouti

60g manteleita
3 dl maitoa
100g sokeria + 1 rkl
n. 250g kirsikoita
3 kananmunaa
muutama tippa manteliaromia
ripaus suolaa
50g jauhoja
voita vuoan voiteluun

Murskaa mantelit yleiskoneella. Keittele murskaa maidon kanssa kattilassa. Anna manteli-maitoseoksen seistä 30 minuuttia, jonka aikana halkaise ja poista siemenet kirsikoista. Ripottele ruokalusikallinen sokeria halkaistujen kirsikoiden päälle. Siivilöi mantelimaito.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää manteliaromi ja suola sekä jauho. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi mantelimaito. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja ripottele kirsikat päälle. Paista uunissa 170°C n. 30 minuuttia. Tarjoile lämpimänä.



4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Rossana!

Satutko tietämään hyvää mokkapalaohjetta? Ohje tulisi todella tarpeeseen. :-)

Reetta Taivalkoskelta

Merja kirjoitti...

Hei Reetta!

Kyllähän minulla on mokkapalaohje, joka on varmaa voittaja-ainesta:D Huomenna sitten pääset maistelemaan kahvi-aikaan ja reseptinkin laitan sitten huomenna:). Mitenkäs Reetan palojen laita on? Kuulin jo, että Mian voittopalat ovat valmiit:D.

Anonyymi kirjoitti...

Hei taas Rossana!

Olisin iloinen mokkapalaohjeesta jo nyt! Palani ovat yhä paloina mielessäni, mutta suunnitelmani on vankka. Olen kuunnellut radiosta biisiä "tulin voittamaan", jotta pääsen tunnelmaan. Mia on selvästi sortunut voittopaloissaan selvään virheeseen tekemällä ne jo nyt. Nehän maistuvat huomenna jo vanhoilta. Itse luotan myöhempään aikatauluun ja tuoreuteen.

Reetta Taivalkoskelta

Merja kirjoitti...

Minun kasettiradioni on toistellut koko viikonlopun We are the champions-biisiä, vaikka en herkkusieniä laitakkaan mokkaruutuihini, vai laitanko? Sinulla näemmä on tuo teollisuusvakoilu omana valttikorttinasi kenties? Tuolla ne palaset uunissa hymyilevät voiton hymyä:D