Kaverieni kanssa vietettyäni iltapäivän ulkona rannalla alkoi nälkä kaihertamaan vatsassa. Jääkaappi alkoi pursuta juuston jämistä ja Ricottan viimeinen käyttöpäivä läheni uhkaavasti. Mietin pääni puhki mitä ihmettä näistä nyt laittaisi, kun kaapissa ei paljon muuta näkynyt kuin valo. No tietenkin pizzaa!
Peruspizzataikina
25g hiivaa
2,5dl kädenlämpöistä vettä
hyppysellinen sokeria
1tl suolaa
350-400g jauhoja
Lämmitä kulho kuumalla vedellä. Sekoita hiiva ja vesi. Lisää sokeri. Anna seistä 5-10 minuuttia. Sekoita suola ja 1/3 jauhoista hiivaveden sekaan. Sekoita kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää jauhoja vähitellen. Ripottele jauhoja pöydälle ja vaivaa taikinaa 8-10 minuuttia. Öljyä kevyesti taikinakulho ja laita taikina kohomaan n. tunniksi. Vaivaa ilma pois ja täytä pizza.
Tomaattikastike
1/2 tlk tomaattimurskaa
suolaa ja pippuria
valkosipulia
hyppysellinen sokeria
basilkaa ja oreganoa
Laita kaikki ainekset kattilaan ilman yrttejä ja hauduttele samalla, kun valmistelet muut täytteet. Lisää lopuksi basilika ja oregano.
Rossanan kaapintyhjennystäyte
Jauhelihaa 400g (kaikki käy)
suolaa ja pippuria
chiliä
ricottaa
juustoraastetta pizzan päälle ripoteltavaksi
ananasta
Ruskista jauhelihat ja ja mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Lisää ricotta ja kuumenna. Täytä pizza! Aloita tomaattikastikkeella, ripottele juustoraaste, laita jauhelihakastike ja ananas. Paista uunissa 250°C asteessa n. 12 minuuttia. Syödään Chiantin kera.
Söpön Elli-koiran emäntäkin taitaa pitää pizzasta...
2 kommenttia:
Teen usein samankaltaista, hyväksi havaittuja mielikuvitusreseptejä. Kaikki on syöty nälkään.
Olen Marja samaa mieltä! Mukava välillä jämistä kasata jotain ihan omaa.
Lähetä kommentti