lauantai 31. toukokuuta 2008

Satasen kakku


Mangokakku

Uutislehti 100:ssa oli viime viikolla ohje mangoleivoksiin, jotka näyttivät niin kauniilta, että päätin kokeilla reseptiä ja onhan mango yksi lempihedelmistäni. Muokkasin ohjetta sen verran, että tein leivokset kakkumalliin ja puolitin pohjan ohjeen. Kakun pohjat kostutettiin appelsiinimehulla.

Kakusta tuli todella hyvän makuinen, mutta vaihteeksi taas ei niin silmiä hivelevä. Hyytelösokerin käyttöä on minun turha neuvoa, kun huokoinen suklaapohja imaisi hyytelöintinesteen. En tiedä mokasinko jo pohjan leivontavaiheessa mitat, kun suklaapohja oli todella höttönen. En usko, että reseptissä on vikaa, kun tarkistin sen myös toisesta keittokirjasta. Harjoitus tekee mestarin...

Suklaakakkupohja:

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpiämään 175°C. Leivitä vuoka korppujauhoilla ja margariinilla. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sihtaa vaahtoon kuivat ainekset. Kääntele taikina varovasti ja kaada vuokaan. Paista n. 40 minuuttia.





Mangotäyte:

1 tlk mangoviipaleita
1 tlk sitruunan makuista rahkaa
1 tlk maustamatonta tuorejuustoa
1 tlk vispautuvaa vaniljakastiketta
1,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä

Valuta mangot ja soseuta ne. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, rahka ja sokerit. Sekoita joukkoon mangosose sekä vaahdotettu vaniljakastike. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada mehu hiukan jäähtyneenä tuorejuustoseoksen joukkoon sekoittaen.

Kasaa kakku ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Pinnalle:

mustaviinimarjamehua, hyytelösokeria

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköinen!!! Voin kuvitella itseni nauttimassa tuota kakkua kahvin kanssa kesäisessä puutarhassa. Kakut rulettaa!

Merituuli kirjoitti...

oi joi joi miten on hyvän näköistä!

Merja kirjoitti...

Kiitos anonyymi:)! Olenkin lähdössä kohta piknikille rantaan ja otin kakkua muutaman palasen mukaan.. Toivottavasti aurinko ei heti tee tepposia kakulle:)

Hyppysellinen: Kiitos:)!!

Anonyymi kirjoitti...

Jos tekis vaikka mansikkasiirappia höysteeksi niin se parantaisi kaipaamasi tarjolle asettamisen värikkyyttä? Oisko hullu ehdotus?
Mutta, ehdottomasti söisin tuota viivytellen ..nam.nam...

Merja kirjoitti...

Anonyymi: No tuohan olisi ollut mainio idea.. masennuin vaan muuten jo tuon kakun rumuudesta, niin päätin näyttää suoraan koko totuuden:D.

Makujen kannalta mansikkasiirappi ehkä olisi ollut liikaa jo, kun tuossa on tuo viinimarjahyytelö tai se sotku esittää sitä. Niin ei se kyllä kuvasta näy:).

Anonyymi kirjoitti...

No kyllä tuo ainakin minun silmiäni hivelee. Mahtavan mehevän näköinen kakku.

Merja kirjoitti...

Kiitos matleena:)!

Isla kirjoitti...

Minäkin tein tuota kakkua valmistujaisjuhliini, ohje löytyi myös Kalevasta :)! Pohja oli hiukan höttöinen minullakin, enemmän kääretortun tapaista kuin suklaakakun. Kakku olisi varmaan vielä parempi oikein suklaakakkuisella pohjalla...:)

Merja kirjoitti...

Sanna: Okei, sitten ei ehkä ollut tekijässä vikaa pohjan suhteen. Todellakin pitäisi kokeilla tuota kakkua ihan suklaakakkupohjalla. Maku kakussa oli tosi ihana just ton mangon takia..

Onpas outoo, että sama resepti on eri lehdissä..

Anonyymi kirjoitti...

Hei
Tulin kommentoimaan kakun höttöisyydestä, joka johtuu perunajauhoista ja muutenkin pienestä jauhomäärästä. Jos korvaat perunajauhot kokonaan vehnäjauhoilla saat kovemman pohjan :) Ja hyytelösokeria olen itse käyttänyt marjojen ja hedelmien päälle. Hyytelökerrokset olen tehnyt liivatteista sekä mehusta/soseesta.
Mutta on kyllä herkullisen näköinen!!

Merja kirjoitti...

Hei! Kiitos anonyymi leivontavinkeistäsi! Tuo resepti oli ihan kokonaisuudessaan 100-lehdestä tuollaisenaan paitsi olin juurikin puolittanut pohjan määrän. Harmi ettei ollut kovinkaan toimiva. Toi resepti ei ollut kovinkaan hyvä, joten tuskin tulen sitä uudestaan tekemään, sen verran se traumatisoi:D. Pahalta se ei kuitenkaan maistunut.