lauantai 17. toukokuuta 2008

Makeita unia


Kakkukokeilut osa 3

Täytekakut ovat silmiähivelevän näköisiä, jos ne ovat tehty taidolla ja rakkaudella. Mikään ei ole upeampaa, kuin valokuva, jossa näkyy kakun täydelliset kerrokset kauniina raitoina. Olen nyt muutaman viikonlopun harjoitellut täytekakkujen leipomista ja kokeilin ensi kertaa suunnitella itse täytteet kakkuuni. Tästä kokeilukakusta tuli jo ihan "oikea" kakku, että kehtaan julkaista jopa reseptin kanssa.

En olisi varmaan ikinä ryhtynytkään täytekkakkujen tekoon, jos en olisi löytänyt toinen toistaan kauniimpia kakkublogeja. Olin aina ajatellut, että kakkujen tekeminen on tarkoitettu vain todellisille keittiön jumalattarille. Jopa minä, tällainen taviskotikokkaaja pystyy pinnistämään ainakin ihan maukkaita kakkuja, joskaa ulkonäöllä en voi viellä kauheasti kehuskella.

Kuuden munan täytekakkupohja

6 luomu kananmunaa
210 g/2 dl sokeria
210 g/2,5 dl jauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota vuoka. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sihtaa jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti. Älä koputtele taikinaa tai kulhoa. Paista uunisa 175°C n. 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa lautaselle jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vuoraa vuoka kelmulla johon kokoat kakun. Laita kakun kansi vuoan pohjalle ja kostuta vaniljamaidolla.

Kuuden munan gluteeniton täytekakkupohja

6 luomu kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat ainekset vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175°C n. 35-40 minuuttia.


Rossanan unelmakakun täyte:

Kostutus 3 dl maitoa johon sekoitettu vaniljasokeria
Perustäyte:
6 dl kermaa
250g rahkaa
1dl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri sekä rahka. Jaa perustäyte kahteen kulhoon 1/3 osaan ja 2/3 osaan.

1. kerros

1/3 osaa täytteestä:
1 pussi pätkiksiä
7 liivatelehteä
vanilja-aromia

Murskaa pätkis ja sekoita perustäytteeseen. Liota liivatelehtiä hetki kylmässä vedessä. Purista kuivaksi ja sekoita 0,5 dl kiehuvan veden joukkoon. Kaada ohuena nauhana pätkisvaahdon joukkoon. Kaada pätkisvaahto kakun päälle. Laita toinen kerros vaahdon päälle ja kostuta vaniljamaidolla.

2. kerros

vadelmahilloa
2/3 osa täytteestä johon on lisätty muutama tippa punaista elintarvikeväriä.

Laita toisen kerroksen päälle ohut kerros vadelmahilloa. Lisää sopiva määrä vaaleanpunaista vaahtoa hillon päälle. Laita kansi kiinni ja kostuta. peitä kakku kelmulla ja laita jääkaappiin yöksi maustumaan ja hyytymään. Säilytä loput vaaleanpunaisesta vaahdosta koristeluun. Koristele mieleiseksi.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Piru vie että on hyvän näkönen kakku. Harmi etten voi syödä vehnää.

Merituuli kirjoitti...

tosi kaunis kakku! ja kauniit kuvat! tuo pöytäliina (tms. ) on hieno tausta.

Merja kirjoitti...

Hei Kare! Kiitos paljon! Lisäsin 6 munan gluteenittoman kakkupohjan respetin makeisiin uniin :D. Onko pätkikset gluteenittomia?

Hyppysellinen: Kiitos! Juu se on ihka uusi pöytäliina:)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan kaunis kakku! Minä pidän kaikesta ihanasta =)
Todella kaunista katseltavaa, tulee tässä vesikielelle!

Merja kirjoitti...

Kiitos vadelma marmeladi! Vaaleanpunaisella saa kaiken näyttämään ihanalta:).

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan pehmeän värinen kakku, nam nam!

Merja kirjoitti...

Kiitos evli! Ensimmäistä kertaa testailin elintarvikevärejä.

Anonyymi kirjoitti...

Kivan näköinen kakku :)

Merja kirjoitti...

Kiitos mihako:)

Anonyymi kirjoitti...

Tuollainen yksinkertainen kakku näyttää niin hyvälle! Ei mitään turhia koristeita yms. Onhan nekin hienoja, jos on taitoa tehdä. Ja tuo liina on kertakaikkisen söpö :) Muutenkin jaksat sommitella kivasti kuvasi.

Täytyy kysyä tuosta uudemmasta postauksesta, että mitä tuossa kuvan pullossa on?

Merja kirjoitti...

Kiitos Sohvi! En ole mikään koristelijatyyppi joten ajattelin, että parempi jättää kakku vaan ihan paljaaksi kun piperrellä jotain outoja nompparellikyhäyksiä:)Kuvia on tosi kiva sommitella ja miettiä värejä ja liinoja. Kun vielä olisi tolkuttomasti astioita ja kankaita...

Japanipostauksen pullossa lukee: Takashimizu Daiginjo-Sake ja että tässä sakessa on tyypillinen hedelmäinen Ginjo-Sake maku. Takashimizu saketehdas sijaitsee ilmeisesti Akitan prefektuurissa Pohjois-Japanissa. http://www.esake.com/Store/bin/premium-sake/premium-sake.html
Olen säästellyt pulloa Sashimi-iltaa varten..

Anonyymi kirjoitti...

Täytyykin kokeilla noilla sun täytteillä jotain joskus, toi satasen kakku kuulosti myös hyvältä, olisko vaatinut pintaan tosi ohuen marmeladi sipaisun, tuli vaan mieleen niinhän niissä yleensä käytetään. Joo kaunishan tuo sinun kakkusi on :)

Merja kirjoitti...

Siinä satasen kakun reseptissä haettiin sellasta hyytelösokerilla tehtyä kaunista raitaa, mutta mä mokasin sen jotenkin.. Voi olla, että en hetkeen hyytelösokerioi mitään:D.