maanantai 19. toukokuuta 2008

Fingerlicking good



Toukokuun ruokahaaste - seesamiset katkarapupalat

Toukokuun ruokahaasteena on cocktailpalat. Ensikertailaisena osallistun ruokahaasteeseen. Halusin kehitellä perinteisestä katkarapuleivästä jotain erilaista. Tarkoituksena oli säilyttää merellinen raikkaus, mutta lisätä hieman jotain uutta. Taikina on ihan normi piirakkataikina. Sopii myös makeille leivoksille. Ostin tuollaisia pieniä ja söpöjä piirakkamuotteja, joihin tein pohjan. Taikina riittää noin kuuteen pieneen piirakkamuottiin.

Testasin täytteen kolmella pohjalla, joten täytereseptini ei ole määrällisesti tarkka. Ainoastaan mitä ei todellakaan kannata liiotella on seesamöljy. Se helposti peittää kaiken muun maun. Mielestäni on tärkeää, että katkarapu maistuu sormipalassani.

Taikina:

1,5dl vehnäjauhoja

1rkl vettä

60g voita

Nypi vehnäjauhot ja voi. Lisää tarvittaessa vettä. Painele taikina muotteihin ja töki haarukalla pohjiin reikiä. Paista pohjia uunissa 200°C 15/20 minuuttia. Vahdi hyvin, sillä pohjat palavat herkästi, koska ovat niin pieniä.

Täyte:

1 osa kermaviiliä

3 osaa majoneesia

ripaus chiliä

tippa seesamöljyä (tämän kanssa ei kannata lotrata)

suolaa ja pippuria

pilkottuja katkarapuja

ruohosipulia

valkosipulia

loraus limen mehua

(koristeeksi kokonainen katkarapu ja ruohosipulia)

Sekoita täyte ja mausta maun mukaan ilman, että rapujen maku peittyy alle. Täytä jäähtyneet taikinakupit.

6 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

nättiä ja varmasti herkullista!

Merja kirjoitti...

Kiitos:)!

Anna kirjoitti...

Hienon näköisiä, onnea sinullekin kisaan!

Merja kirjoitti...

Anna kiitos! Kovin jännittävää:D.

Anonyymi kirjoitti...

Nam!

Merja kirjoitti...

:)