tiistai 6. toukokuuta 2008

Rustiikkia ruokaa


Kaverieni kanssa vietettyäni iltapäivän ulkona rannalla alkoi nälkä kaihertamaan vatsassa. Jääkaappi alkoi pursuta juuston jämistä ja Ricottan viimeinen käyttöpäivä läheni uhkaavasti. Mietin pääni puhki mitä ihmettä näistä nyt laittaisi, kun kaapissa ei paljon muuta näkynyt kuin valo. No tietenkin pizzaa!

Peruspizzataikina

25g hiivaa

2,5dl kädenlämpöistä vettä

hyppysellinen sokeria

1tl suolaa

350-400g jauhoja

Lämmitä kulho kuumalla vedellä. Sekoita hiiva ja vesi. Lisää sokeri. Anna seistä 5-10 minuuttia. Sekoita suola ja 1/3 jauhoista hiivaveden sekaan. Sekoita kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää jauhoja vähitellen. Ripottele jauhoja pöydälle ja vaivaa taikinaa 8-10 minuuttia. Öljyä kevyesti taikinakulho ja laita taikina kohomaan n. tunniksi. Vaivaa ilma pois ja täytä pizza.


Tomaattikastike

1/2 tlk tomaattimurskaa

suolaa ja pippuria

valkosipulia

hyppysellinen sokeria

basilkaa ja oreganoa

Laita kaikki ainekset kattilaan ilman yrttejä ja hauduttele samalla, kun valmistelet muut täytteet. Lisää lopuksi basilika ja oregano.


Rossanan kaapintyhjennystäyte

Jauhelihaa 400g (kaikki käy)

suolaa ja pippuria

chiliä

ricottaa

juustoraastetta pizzan päälle ripoteltavaksi

ananasta

Ruskista jauhelihat ja ja mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Lisää ricotta ja kuumenna. Täytä pizza! Aloita tomaattikastikkeella, ripottele juustoraaste, laita jauhelihakastike ja ananas. Paista uunissa 250°C asteessa n. 12 minuuttia. Syödään Chiantin kera.

Söpön Elli-koiran emäntäkin taitaa pitää pizzasta...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Teen usein samankaltaista, hyväksi havaittuja mielikuvitusreseptejä. Kaikki on syöty nälkään.

Merja kirjoitti...

Olen Marja samaa mieltä! Mukava välillä jämistä kasata jotain ihan omaa.