maanantai 12. toukokuuta 2008

Raivoisa raviolintekijä

Olin mainostanut tekeväni ravioleita uudella ihanalla pastakoneellani. Rikkihän se meni. Ensimmäisten veivailujen mukana koneestani singahteli epämääräisiä metallilastuja ulos ennen pastaa. Sain muutaman levyn vaivalla tehtyä, jonka jälkeen koneeni irtisanoi itsensä kokonaan. Suunnttelemani äitienpäivälounas meinasi vesittyä pastan osalta totaalisesti. Onneksi sain kymmenisen raviolia tehtyä ja pakastin talteen loput täytteestä.

Ei auta kuin marssia mahdollisimman pian kauppaan takaisin. Onneksi hävitin jo kuitinkin, kun kone toimi ensimmäisellä kerralla niin hienosti. Jotenkin aavistin, että kaikki ei välttämättä ole koneessa ihan kohdaallaan, kun pastakoneen paketti oli nuhjuinen ja käyttöohjeetkin puuttuivat täysin. Päätin, ettei tämä lannista vielä pastantekoani vaan jatkan uudella koneella pastailua. Ricottatäyte riittää useampaan kuin kymmeneen ravioliin...





Raivoisan pastattaren pinaatti-ricottaraviolit

pastataikinaa
100g pinaattia
250g ricottaa
1 kananmuna
2 rkl raastettua parmesaania
suolaa ja pippuria

(1 kananmuna voiteluun)




Keitä pinaattia 5 minuuttia ja silppua. Sekoita ainekset keskenään ja voitele kananmunalla pasta-arkin toinen pää minne laitat täytteet. Täytä ja painele arkin "kansi" kiinni. Leikkaa taikinapyörällä mieleisen mallisia ravioleja.



Salvia-voikastike ravioleille

Salvian lehtiä
50g voita
Sulata voi ja lisää salvia.
Kaada raviolien päälle ja raasta parmesania pastalle.

Kuva äitienpäivälounaalta valmiista raviolista.

9 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

voi harmi!

meillä kävi kuule ihan samalla lailla ekan pastakoneemme kanssa. halusin välttämättä punaisen, ja sellainen löytyi Sokokselta. ei ollut ihan halpakaan, joten ajattelimme sen olevan ok. vaan eka käyttökerralla meni rikki! MRRRR! ei muuta kuin kauppaan takaisin jauhoinen kone!

toisen ostimme Stockalta ja tätä Jamie Oliverin konetta voimme kyllä suositella. On toiminut hyvin nyt vuoden ja on melkoisen ahkerassa käytössä. väristä jouduin siis tinkimään...:)

Merja kirjoitti...

Voi ei, ei kai se teidän punainen laite ollut sattumoisin Typhoonin...? Olisin ostanut Jamie Oliverin jos Stockkalla kyseistä laitetta olisi ollut. Olen vähän laiska kiertelemään useissa paikoissa, joten otin tuon mustan Typhoonin. Niin ja olihan se ihan kivan näköinen..

Merja kirjoitti...

hyppysellinen: http://kitchenket.com/pasta-makers-and-accessories/typhoon-cf.jpg kenties tämä?

Merituuli kirjoitti...

voi kökkö. sama vehje. pyydä rahat vain takaisin ja osta muualta joku toinen, toi ei vörki! ja anna palautetta kauppaan etteivät myy tuollaista tavaraa! vai voiko olla että meille molemmille on sattunut tulemaan maanantaikipale?!

huomattiin Jamien kone ostettuamme, että se on ihan eri oloinenkin. en nyt väitä että meidän koneemme on ainoa oikea - todellakaan - mutta siitä meillä on kokemuksia.

Merja kirjoitti...

Voi pasta sentään. Mies oli äsken käynyt vaihtamassa koneen uuteen samanlaiseen, kun ei siellä Stockkalla ollut edelleenkään muita laitteita. Noh jos tuokin vekotin sanoo itsensä irti, niin sitten kyllä vaihto tapahtuu eri laitteeseen. Tai sit meidän taikina on niin stydiä:D.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti sait vaihdettua uuden pasta-aparaatin. Muutenhan ei tuosta tule mitään ja into häviää,tai ei kun sisu kasvaa. Maukkaita on ja onnea jatkoon.

Merja kirjoitti...

Marja: Kiitos onnitelusta. Chilimies kävi vaihtamassa pastakoneen uuteen. Toivottavasti kestää nyt vähän pidempään!

Sammakko kirjoitti...

Ravioleita ja salvia-voikastiketta - tätä on joskus kokeiltava! Kiitos loistavasta reseptistä :)

Merja kirjoitti...

Kiitos sammakko! Minä pidän paljon tällaisista vanhoista klassikkoresepteistä. Yksinkertaista, mutta hyväksi todettua. Ei turhia koukeroita. Sitä voita onkin sitten tuossa kuvassa paljon:D.