torstai 15. toukokuuta 2008

Moti Mahalin innovaatio



Rakkaalla lapsella monta nimeä

Huhujen mukaan delhiläinen ravintoa Moti Mahal keksi 50-luvulla voikana reseptin, joka on intialaisissa ravintoloissa ympäri maailmaa todella suosittu. Reseptistä on varmasti yhtä monta versiota, kuin on tekijöitä. Mikä on se alkuperäinen ja oikea, sitä en tiedä. Jopa Delhin alueella resepti vaihtelee. Tässä kuitenkin yksi mainion makuinen versio intialaisesta herkusta.


Butter Chicken - Murgh Makhani - Voikana

450 g kanapaloja
ruokaöljyä
Marinadi:
4 valkosipulin kynttä
chilijauhetta maun mukaan
1 tl korianterijauhetta
1cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl jeeraa (roomankumina, juustokumina)
1 tl garam masalaa
suolaa
2 tl limen mehua

Kastike:
tlk tomaattimurskaa
1 tl paprikaa
30g voita
1 tl jauhettua garam masalaa
suolaa

Marinoi kanaa vähintään tunti. Mitä kauemmin marinoit sitä parempaa kana tietenkin on. Yleensä itse laitan edellisenä iltana kanan marinoitumaan.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää kanan palat marinointeineen. Hauduttele kypsäksi miedolla lämmöllä. Lisää tomaattimurska, voi ja paprika. Anna kiehutella hetki. Maista happamuus. Jos kaipaa niin lisää hieman limen mehua. Lisää garam masala ja tarkista suola. Tarjoile naanleivän ja basmatiriisiin kanssa.



Tomaattiraita

4 rkl jogurttia
1 pilkottu tomaatti
suolaa ja pippuria
1 tl jeeraa
hienonnettua tuoretta korianteria
Sekoita ainekset keskenään ja tarjoile tulisten curryjen kanssa.


14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno blogi!
Bongasin sulta biscottireseptin, jota aion kokeilla huomenna. Vietämme kavereiden kanssa lätkäiltaa italialaishenkisten herkkujen kera, ja ajattelin, että nuo biscotit voisivat sopia hyvin teemaan. Kai ne ovat hyviä jo leipomispäivänä? Vai olisko kannattanut tehdä ne jo etukäteen vaikka edellispäivänä (eli tänään)?

Merja kirjoitti...

Hei matleena! Kiitos paljon:). Biscotit ovat hyviä jo leipomispäivänä kunhan maltat jäähdyttää ne ennen syöntiä vaikka jollain ritilällä. Niistä tulee ihanan korppumaisia, jotka sopivat täydellisesti kahviin kastamiseen!

Hyvää lätkäiltaa ja tule ihmeessä kertomaan miten biscotit onnistuivat!

Liina kirjoitti...

en töissä ehtinyt sanoa, että ohje näyttää taivaalta intialaisen ruoan vaatteissa <3

aion kokeilla heti, kun palaan oulusta. tai siis viikonloppuna, kun oulusta tulen suoraan jääkiekkopeliä katsomaan.

kiitos :)

Merja kirjoitti...

Liina: Kerro kuinka maistui:D.

Anonyymi kirjoitti...

Voi tätäkin on varmaan pakko kokeilla :)
Onneksi kohta on pieni kesäloma ja aikaa ja intoa kokkailla!

Merja kirjoitti...

Minäkin odottelen kesälomaa, niin pääsen treenaamaan täytekakkujen leipomista:).

Anonyymi kirjoitti...

No niin, biscotit on nyt tehty ja syötykin viimeistä murua myöten. Olivat todella herkullisia! Teen toistekin. Lätkämatsi ei mennyt ihan putkeen, mutta sapuskat olivat sitäkin parempia.

Merja kirjoitti...

matleena: Kiva, että maistui! biscotit ovat siitä käteviä, että niitä voi tehdä ihan talteen vaikka lasipurkkiin. Säilyvät hyvänä pitkään, kun ovat sellaisia korppumaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia voikanareseptistä.
Lisää voikanan historiasta ja ravintola Moti Mahalin roolista sen synnyssä löytyy muuten mainiosta intialaisen ruokaohjelman A MATTER OF TASTE jaksosta, joka löytyy youtubuesta

http://www.youtube.com/watch?v=oDuf1Bv1whA

myös muut sarjan jaksot ovat katsomisen arvoisia.

T: Satunnainen surffailija

Merja kirjoitti...

Hei satunnainen surffailija! Kiitos paljon ihan mahtavasta linkkivinkistää! Harmi, ettei tuota matter of tastea näytetä meidän travel & livingissä...

Se on muuten jännä juttu, että tuo kanaa tikka masalassa on Suomessakin joka ikisessä intialaisessa ravintolassa listoilla. Olisi kiva syödä joskus ihan autenttisesti maustettua ja laitettua Intialaista ruokaa ihan Suomessakin.

Anna kirjoitti...

Joo kaytiin tuolla Moti Mahalissa pari viikkoa sitten! En maistanut voikanaa (olen vege), mutta tunnelma oli siella oivallinen :)

Merja kirjoitti...

Anna: Voih kateus! No kerro ihmeessä mitä söit? Intialainen kasvisruoka on todella ihanaa!

Anonyymi kirjoitti...

Syotiin muistaakseni cholea (kikhernemuhennosta), joka oli ihan ok. Veljeni sitten kokeili sellaista tandoori-kanaa, joka oli kuulemma hyvaa. Paikka oli sinansa kiva, etta se oli ulkoilmaravintola ja siella oli live-orkesteri, joka soitti ja lauloi qavali-musiikkia, eli tunnelma jai enemman mieleen...

Merja kirjoitti...

Anna: kuulostaapa ihanalta! Intian matka on ollut toivelistalla jo pitkään..