Tori no kara-age - Friteeratut kanapalat
Olen jo pitkään ihaillut Kasvimaalta keittiöön -blogin herkullisia japanilaisia reseptejä. Pyysin Chilimiestä laittamaan ystävillemme herkullisia uppopaistettuja kananpaloja. Chilimies irrotteli marinoimattomista koipireisipaloista lihat irti ja säästimme luut kanalientä varten. Kanapalat marinoitiin muuten ohjeiden mukaan, mutta Chilimiehen salainen ase oli teelusikallinen chilijauhetta. Kanasta tuli ihanan mehukasta ja mureaa. Tätä reseptiä tulemme käyttämään ehdottomasti uudelleen. Kiitos Sammakko!
Kanaliemi
kolmen koiven tähteet luineen
1,5 l vettä
sipuli
selleri
laakerinlehtiä
kokonaisia mustapippureita
Laita ainekset kattilaan ja kuumenna melkein kiehuvaksi. Keittele lientä matallalla lämmöllä 1,5 tuntia. Poista vaahtoa keittelyn aikana. Siivilöi liemi ja pakasta vaikka jääkuutiopusseihin, joista lientä on helppo käyttää.
7 kommenttia:
kesällä päästään molemmat perheet aitojen äärelle - ihanaa!
Nii-i! Alkaa matkakuume kohoamaan pahasti..
Kiva, jos maistui :) Chili kuulostaa hyvältä aseelta, ja teillä näyttää olleen vielä hyvää sakeakin kyytipoikana... Kyllä kelpaa herkutella!
Sammakko: No kyllä maistui!:)
Hyppysellinen: Chilimies kysyi tänään ihmetellen miksi me ollaan aitaa menossa katsomaan:D lol
aitaa... miehet ei aina tajua :D
Aah, lisää herkullisia friteerausreseptejä. Näitäkin pitää kokeilla, ja chili tuo varmasti sopivan pikantin lisän makuun. Kiitos vinkistä, myös kanaliemen osalta.
Hei Oliivia! Tämä sammakon ohje on ihan mielettömän hyvän makuinen ja jos tykkää vähän voimakkaammista mauista niin chili toi ihanaa lämpöä tähän ruokaan.
Lähetä kommentti