Toukokuun ruokahaaste - seesamiset katkarapupalat
Toukokuun ruokahaasteena on cocktailpalat. Ensikertailaisena osallistun ruokahaasteeseen. Halusin kehitellä perinteisestä katkarapuleivästä jotain erilaista. Tarkoituksena oli säilyttää merellinen raikkaus, mutta lisätä hieman jotain uutta. Taikina on ihan normi piirakkataikina. Sopii myös makeille leivoksille. Ostin tuollaisia pieniä ja söpöjä piirakkamuotteja, joihin tein pohjan. Taikina riittää noin kuuteen pieneen piirakkamuottiin.
Testasin täytteen kolmella pohjalla, joten täytereseptini ei ole määrällisesti tarkka. Ainoastaan mitä ei todellakaan kannata liiotella on seesamöljy. Se helposti peittää kaiken muun maun. Mielestäni on tärkeää, että katkarapu maistuu sormipalassani.
Taikina:
1,5dl vehnäjauhoja
1rkl vettä
60g voita
Nypi vehnäjauhot ja voi. Lisää tarvittaessa vettä. Painele taikina muotteihin ja töki haarukalla pohjiin reikiä. Paista pohjia uunissa 200°C 15/20 minuuttia. Vahdi hyvin, sillä pohjat palavat herkästi, koska ovat niin pieniä.
Täyte:
1 osa kermaviiliä
3 osaa majoneesia
ripaus chiliä
tippa seesamöljyä (tämän kanssa ei kannata lotrata)
suolaa ja pippuria
pilkottuja katkarapuja
ruohosipulia
valkosipulia
loraus limen mehua
(koristeeksi kokonainen katkarapu ja ruohosipulia)
Sekoita täyte ja mausta maun mukaan ilman, että rapujen maku peittyy alle. Täytä jäähtyneet taikinakupit.
6 kommenttia:
nättiä ja varmasti herkullista!
Kiitos:)!
Hienon näköisiä, onnea sinullekin kisaan!
Anna kiitos! Kovin jännittävää:D.
Nam!
:)
Lähetä kommentti