Pastataikina
500g durumvehnäjauhoja (tai italialaisia doppio zero jauhoja)
3 isoa kananmunaa
2 keltuaista
ripaus suolaa
Siivilöi jauhot keoksi keskelle pöytää. Tee kuoppa keskelle jauhoja ja riko kananmunat siihen. Lisää suola. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia ja jätä lepäämään tunniksi kostean pyykeen alle. Jaa taikin puoliksi ja jätä puolikas kostean pyykeen alle.
Kauli toinen puoli noin sentin paksuiseksi ja rullaa koneen läpi n. 3-4 kertaa aloittaen suurimalla paksuudella. Taittele uudestaan taikina 1 cm paksuiseksi ja toista rullailu. Jaa pitkä taikina kahtia ja laita toinen osa kostean pyykeen alle talteen. Taittele taikina ja kauli nyt toiseen suuntaan kuin aikaisemmin ja toista taittelu ja rullailu taas kahteen kertaan. Muotoile haluamasi mallista pastaa ja keitä noin reilu minuutti suolavedessä.
Valmis itsetehty pappardelle
Pappardelle aglio, olio e peperoncino - Pappardelleä valkosipulilla, oliiviöljyllä ja chilillä
5rkl oliiviöljyä
kuivattua chilimurskaa
2 valkosipulinkynttä
persiljaa
suolaa
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää chili ja valkosipuli. Kypsennä matalalla lämmöllä ja lisää suola. Lisää persilja ja pappardellet.
10 kommenttia:
kyllä näyttää hyvältä! meillä on ollut pastakone noin vuoden verran ja täytyy sanoa että on kyllä nautittu! itse en ole koskaan tehnyt tuorepastaa, sillä Pastapää hoitaa sen homman (kuten grillauksenkin), mutta kuulemma hommaa helpottuu alun jälkeen. vaikka sinähän et kokenut alkuakaan hankalaksi.
Kiitos kommentista hyppysellinen! Ja oli todella hyvää. Visuaalisesti pasta oli röpöreunaista ja leveys vähän vaihteli, mutta maku ja koostumus oli kohdallaan, mitä pidän tärkeämpänä. Ehkä olen katsonut liikaa kokkiohjelmia, niin teoria oli hallussa;);)Seuraavaksi ehdottomasti testaan ravioleita. Laitan kuvaa tulemaan, kun olen ne tehnyt. Jospa ne jo olisivat vähän nätimpiä..
Kaunis kullankeltainen taikina, ensimmäisessä kuvassa tuli mieleen että kulhossa on oikea aarre!
me hassahdettiin kerran Kokkipuodissa ja mentiin ostamaan ravioleja varten oma "paininrauta", vaikka taikinapyörä on oikeasti ehkä kätevämpikin...ei kyllä omisteta taikinapyörää, joten sikäli ostos oli perusteltu...:) joskus on kiva hömppäillä!
hieno blogi sinulla!löysin myös linkkiesi kautta mahtavia blogeja, joiden olemassa olosta olen vain haaveillut:DKivaa kevättä!
Kiitos jams! Ilta-aurinko teki oikein kauniin sädekehän siihen rosterikuppiin!
hyppysellinen: Minä en edes omistanut taikinapyörää joten ostin sen pastakoneen kanssa;) Siks nuo hassunmalliset pastat heh. Täytyy ehkä ajaa ajokortti myös taikinapyörälle. Pakko ehkä saada se raviolirauta;) Tykkään vimpaimista.
Eve: Kiitos paljon. Olen itsekin mehuissani selaillut noita ihania ulkomaalaisia blogeja... Kiva, että listastani on iloa. Hyvää kevättä sinullekin!
hyppysellinen: siis sanomani piti, että en minäkään omistanut sitä taikinapyörää;) Ehkä voin nyt taiteilla jotain hienoja kuvioita piirakkataikinasta...
Jos asut Helsingissä, niin Kampin keskuksen K-kaupasta tapaa silloin tällöin saada doppio zeroa, joka toimii mun mielestä paremmin kuin durum, vaikkei ole niin kauniin väristä.
Saa varmasti muualtakin, mutta en ole törmännyt. Mikä sitä vastaa suomalaisissa jauhoissa?
Veera: Mä ostin tuon Myllynparhaan durumin keskustan Stokkalta.. Ajattelin, että siellä olisi ollut tuota tuplanollaa. Muistini mukaan joskus on ollutkin, siksi sinne menin. Hyvä tietää, että Kampissa on. Täytyy kokeilla sitäkin sitten. Ei mitään hajua tuolle doppio zeron vastineelle. Joka tietää ilmoittakoon:). http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/pastamuo.html
Lähetä kommentti