tiistai 14. lokakuuta 2008

Kanaa cashewpähkinäkastikkeessa


Resepti on kirjasta Suuri Intialainen keittokirja (Baljekar, Fernandez, Husain ja Kanani). Jos haluat ruoasta kasvisruokaa jätä kanat pois ja lisää vaikkapa herkkusienien määrää. Itse jätin rusinat ruoastani pois, kun en ole mikään suuri rusinoiden ystävä.

Kanaa cashewpähkinäkastikkeessa

2 sipulia
2rkl tomaattipyreetä
50g cashewpähkinöitä
1,5tl garam masalaa
1tl murskattua valkosipulia
1tl chilijauhetta
1rkl sitruunamehua
1/4tl kurkumaa
suolaa
1rkl maustamatonta vähärasvaista jogurttia
2rkl öljyä
2rkl silputtua tuoretta korianteria
1rkl sultanarusinoita
450g broilerin rintafileitä
200g pieniä kokonaisia herkkusieniä
3 dl vettä

Laita monitoimikoneeseen sipuli, tomaattipyree, pähkinät, garam masala, valkosipuli, chilijauhe, sitruunamehu, kurkuma, suola ja jogurtti. Jauha tasaiseksi tahnaksi.

Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota maustetahnaa keskilämmöllä 2 minuuttia. Varo, ettei tahna pala. Lisää puolet korianterista, rusinat ja broileri ja paistele sekoitellen noin minuutin. Lisää sienet, kaada päälle vesi ja kiehauta. Peitä kannella ja hauduta matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes kanat ovat kypsiä. Lisää loput korianterit ja tarjoile.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
sain viimeviikolla leivontakohtauksen kun päätin selättää macaroon - haasteen (macaroonsit on niitä ihania ranskalaisia / italialaisia värikkäitä täytettyjä marenkileivoksia, joissa ei voi olla kaloreita kun ovat niin söpöjä...!). Enpä ole ennen törmännyt yhtä kinkkiseen leivonnaiseen! Olisikohan ollut kymmenes pellillinen ja kuudes taikina, joka vihdoin taipui käsissäni halutunkaltaiseksi leivonnaiseksi, joka keräsikin lukuisia ooh, aah -huudahduksia ja avointa ihailua lähimmäisiltäni. (Aviomieheni tosin luuli siinä välillä tulleeni hulluksi, kun en kahteen päivään poistunut keittiöstä haasteeni edessä.) Olisi ihana saada vertaistukea ja haastetovereita... Kokeilisitko siis myös leipoa näitä suussa sulavia taivaan prinsessaherkkuja? Seuraisin innolla, josko löytäisit paremmat keinot kuin itse! Kerron sitten jälkeenpäin, millä taikinalla onnistuin...;) Kiitos inspiroivasta blogistasi! Laura

Merja kirjoitti...

Laura: Kiva jos blogini on inspiroinut sinua!

Ostin taannoin Ranskasta Pierre Hermen Macaron-kirjan ja olin ajatellut niitä tekeväni jossain vaiheessa. Noh kirja on ranskaksi ja ranskan taitoni ei ole kyllä leivontatasolla joten tekniikan joudun muualta etsimään..

Nyt kun laitoit viestisi niin arvaa alkoiko kokeilu kiinnostamaan:D! Kuulostavat kyllä haasteellisilta.. Ei muuta kuin kohden haasteita:D Lupaan taatusti kokeilla macaroneja. Mua rupesi ihan kyllä jännitäämään onnistunko ollenkaan..

Mun mielestä nuo macaronit ovat erityisen söpöjä ja nättejä leivonnaisia. Käytitkö karamellivärejä niiden värjäämiseen?

Veera kirjoitti...

Macaroneja... hmm.
Elämäni ensimmäisen juoksulenkin kunniaksi taidankin suunnistaa WTC:n suuntaan näitä herkkuja hankkimaan.

Merja kirjoitti...

Veera: Onnea juoksulenkistä:D! Saako macaroneja wtc:stä?

Anonyymi kirjoitti...

Nam! Tätä tarttee kokeilla jollain soijatuotteella. Joutaa siis to-do -kirjanmerkkeihin :)

Tuota Suurta intialaista keittokirjaa olen yllätys-yllätys himoinnut jo jonkin aikaa, mutta on vaan niin pahuksen hintava omalle kukkarolleni. Enkä ole hirveästi sitä viittinyt kaupoissa plärätä, joten kysyn nyt sisältääkö se kuinka paljon kasvisruokia?

Merja kirjoitti...

Mari: tai koklaa ihan noilla herkkiksillä. Ne maistu tosi hyviltä tuolla eikä olisi kaivannut kanaa ollenkaan.

Elikkäs sivut 306-362 on kasvisruokia ja myös riisi- ja kasvislisäkkeet et kevyet saalaatit sivut 362-438. No joo ja varmaan noi relissit ja chutneyt sivut 438-460 on vegee ja leivät 460-474. Jälkkärit s. 474-500 kans. Alkuruoissa on jokunen kasvisruoka. Joten itseasiassa aika paljon kasvisruokareseptejä, mikä on tosi hyvä juttu. Voisinks mä olla jotenkin vielä epäselvempi?:D

Visuaalisesti kirja ei ehkä ole mieleeni, mutta on kyllä tosi laaja ja kattava. Mun makuun resepteissä on ehkä hilpan vähän suolaa, muuten tähän mennessä kaikki mitä oon tehnny on ollu tosi hyviä. Mut mä oon ehkä vähän puolueellinen intialaisen suhteen:D:D

Anonyymi kirjoitti...

Käytin macaroonsien värjäämiseen karamellivärejä, kaakaojauhetta tai kuivatuista marjoista tehtyä jauhetta. Kaakao paksuntaa taikinaa melko lailla, samoin marjajauhe, nestemäiset karamellivärit toimivat hyvin ja antoivat varsin kirkkaat värit. Onnistuminen on kiinni lähinnä kärsivällisyydestä, itse reseptithän on hämäävän helppoja. Leivonnaisista on helppo saada ihan ookoo hyviä, mutta ulkonäöllisesti täydellisten tekeminen on vähän haastavampaa. Jään innolla seuraamaan leipomuksiasi! Tsemppiä!

Merja kirjoitti...

Laura: joo mä oon vähän lueskellut, että se macaronin alareunan ulkonäön tulisi olla tietynlainen, niin sitten vasta macaronit ovat oikeaoppisia:). Tiedänpä mitä teen viikonloppuna...;D Kiitokset tsemppaamisesta:)!