

Tämä oli ensimmäinen kerta kun kokeilin kohokkaan eli ehkä tutummin soufflén tekoa. Resepti on muokattu Gordon Ramseyn reseptistä, mutta lähinnä tärkeintä taitaa kohokkaan teossa olla oikea tekniikka. Ramseyn kirjassa Healthy Appetite kohokas on jopa valokuvattu uunissa, joten kohokkaan vajoaminen on vääjäämätöntä uunista pois oton jälkeen. Kohokas on todellisen pinaatin ystävän herkku. Pitkästä aikaa taisinkin tehdä jotain suolaista, mutta kohokkaan tekohan onkin melkein leipomista..
Pinaattinen vuohenjuustokohokas
neljälle pikkukupille
Pehmennyttä voita kuppien voiteluun
150g pakastepinaattia
suolaa ja pippuria
2 rkl öljyä paistamiseen
1 pieni sipuli pieneksi pilkottuna
2 valkosipulin kynttä kuorittuna ja hienonnettuna
20g jauhoja
hipaus chiliä
1,25dl kevytmaitoa
100g pehmeää vuohenjuustoa
1rkl raastettua parmesania (tai grana padanoa)
3 munaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna
Voitele vuoat pullasudilla ylöspäin menevillä vedoilla ja laita vuoat jääkaappiin. Kuumenna uuni 200 °C. Kuumenna oliiviöljy pannussa. Paista sipuli ja valkosipuli pannulla pehmeäksi. Lisää jauhot, chili, suola ja pippuri ja sekoittele n. 3 minuuttia matalalla lämmöllä. Vispaa maito vähitellen pannulle jauhojen sekaan. Sekoittele kunnes seos alkaa saostua. Lisää pinaatit ja sekoittele. Nosta kattila pois hellalta ja sekoita juustot sekaan. Lisää vähän jäähtyneeseen seokseen myös keltuaiset.
Vispaa valkuaiset kovaksi ja nostele pinaatti-juustoseos varovasti valkuaisten joukkoon. Lusikoi taikina vuokiin ja kopauta jokaista vuokaa varovasti pöydänkulmaan, ettei kohokkaaseen jää isoja ilmataskuja. Pyöräytä terävällä veitsellä kohokkaiden reunojen ympäri. Paista uunissa n. 15 minuuttia ja tarjoile heti.
6 kommenttia:
Ihana resepti! Pinaatti ja vuohenjuusto ovat suosikkejani....
Kiitos Yaelian! Vuohenjuusto ja pinaatti sopivat kyllä ihanasti yhteen!
Kohokkaita en ole koskaan tehnyt. Suolaisesta pidetään meillä enemmän ja tässä on kiva ohje.
Arleena: Tämä oli myös minun ensimmäinen kohokaskokemukseni ja ei ollenkaan hullumpi resepti.
Mä en oikein itsekään tiedä miksi olen resepteissäni ajautunut hyvin vahvasti jälkiruokapuolelle, mutta niitä on jotenkin paljon palkitsevampi varioida ja kuvata..
Ihanan näköistä, varmasti todella todella hyväää.. Vuohenjuusto on jo itsessään sellaista herkkua, ja kun vielä saisi itsekin tehtyä kohokkaan muotoon niin tekisi gutaa.
Varmasti hyvää myös vaikkapa kuhan kaverina.
Insanity: Hyvä idea! Olin jotenkin mieltänyt tuon yhdeksi ruokalajiksi, mutta totta! Sopisi varmasti aivan mahtavasti vaikka kalan lisukkeena!
Lähetä kommentti