

Meillä oli viikonloppuna ystäviä kylässä ja halusin laittaa jotain ihanaa kavereilleni. Minulla oli aavistus luettuani perunapihvien reseptin, että niiden on oltava hyviä. Silti valmiina maistettuani pihvien mieletön maukkaus yllätti. Näistä tuli ehdottomasti yksi uusi lempiruokani. Reseptit ovat Anjum Anandin kirjasta Indian Every Day. Voit valmistaa pihvit etukäteen jääkaappiin ja paistaa sitten kun on tarjoilun aika. Älä jätä pihvejä kokeilematta, jos sinulta ei jotain reseptissä käytettyä maustetta löydy. Voit maustaa herneseoksen oman maun mukaasi!
Hernetäytteiset perunapihvit - Aloo tikki
Kolme pihviä
3-4 isoa perunaa keitettynä suolavedessä
öljyä
40g pakasteherneitä
2 isoa ripausta korianterijauhetta, punaista chilijauhetta ja jeeraa
0,5 tl mangojauhetta tai 1,5 rkl sitruunamehua
suolaa
1 rkl tuoretta korianteria
maizenaa
Keitä perunat kypsiksi ja muussaa karkeaksi. Anna jäähtyä. Laita loput ainekset pannulle ja pyörittele pannulla n. 1 minuutti. Muussaa täytettä hieman.
Jaa perunataikina kuuteen osaan ja pyörittele lättysiä. Laita kolmen lätyn päälle hernetäytettä ja painele kolmesta lopusta lätystä kansi pihveille. Painele reunat umpeen ja jauhota hieman maizenassa. Paista pihvejä öljyssä 1-2 minuuttia per puoli. Tarjoile kuumana.

Minttuinen kurkkuraita - Kheere ka raita
0,5l maustamatonta vähärasvaista jogurttia
13cm pala kurkkua kuorittuna, raastettuna ja ylimääräiset nesteet puristettuna
3 rkl tuoretta minttua
0,5tl jeeraa
0,5tl punaista chilijauhetta
suolaa ja pippuria
suolaa ja pippuria
Sekoita ainekset ja tarjoile jäähdytettynä.
10 kommenttia:
Näyttää herkulliselta näin kasvissyöjän silmin! Pakko kokeilla. :)
Anonyymi: Olivat aivan ihania <3
Näyttää tosi hyviltä. Mitä ihmettä on mangojauhe, ja mistä sitä saa ostaa?
Pistaasi: Kiitos:) Elikkäs Mango Powder eli aamchoor on aurinkokuivattu ja jauhettu raa'asta mangosta. 1 tl mangojauhetta voi korvata 3 rkl sitruunan mehua. Mangojauhetta ostin Helsingistä Vii Voanista.
aivan herkullisia kuvia taas! heleänvihreät lehdet ovat upeita annoksissa.
Kiitos Hyppysellinen! Korianteri meni ruokiin niin koristelin ylijääneillä mintunlehdillä kuvat:)
Noita perunapihvejä tulen ehdottomasti kokeilemaan,nami!
Yaelian: Mä tein noita kahtena päivänä peräkkäin kun olivat niin hyviä.
Muuten, miten se perunasurvos pysyi hyvin koossa kun teit niitä pihvejä?
Yaelian: Anna vaan ensiksi perunan jäähtyä hyvin. Olin tokalla kerralla (taas vaihteeksi) hieman hätäinen ja lämpimällä potulla eivät pysyneet paistaessa niin hyvin kasassa. Niistä sai itseasiassa tosi helposti todella nätin näköisiä pihvejä. Mä en ole mikään näppärä:D. Ja jätä survos karheaksi.
Lähetä kommentti