
Sitruunagranitan maku tuo yhden ihanimman Sisilianmuiston mieleeni. Ystäväni kanssa istuimme kuuman Sisilian auringon paisteessa ja nautimme ihanan jäisen kirpeää granitaa... Jäätelökonekokeiluni osa kolme on kevyt sorbettimainen raikas jälkiruoka kolmelle hengelle.
Sitruunagranita
Kolmen sitruunan mehu
2,5dl vettä
0,5dl sokeria
kahden sitruunan kuoret
Kiehauta sokeri ja vesi. Kuori kahdesta sitruunasta ohuita kuorisiivuja. Yritä ettei kuoriin jää kuoren valkoista osaa. Laita sitruunankuorisuikaleet sokeriveteen maustumaan. Purista mehu. Anna sokeriveden hetken jäähtyä ja poista sitten kuoret. Lisää sitruunan mehu sokeriveteen ja laita jäätelökoneeseen. Valmistusaika n. 20 minuuttia.
8 kommenttia:
Muistoja mafiamaasta! ;D
;D
Tuotahan on kokeiltava heti huomenna,on ihan uusi tuttavuus.
Katriina: on sitten aika kirpakka, että laita sokeria lisää jos et ole happaman ystävä:)
Olispa kesä, olisinpa Italiassa ja olispa mullakin jäätelökone.
Eli haikea huokaus Prinsessakeittiöstä.. :)
Veera: arvaa söinkö tuota granitaa mun kirkasvalolampun vieressä silmät kiinni<3. Granita muutes taitaa olla ihan oikeaoppisesti jossain päin Sisiliaa hileistä, eli onnistuu varmaankin pakkasessa enemmän kuin hyvin!
Mulla niin tuntuu toi sitruunan ihana maku suussa! Ihan voin tuntea kuinka loikoilen auringossa ja se viilentävä kirpeys kutkuttelee makuhermoja. Vaikka istunkin kotona koneella... No,siis voiko tätä hapanta ihanuutta tosiaan tehä pakastimen kautta?!
terveisin sitruuna-Anne
Sitruuna-Anne:
Sitruunan maku on sellainen ihana kesän tuoja.
Mä en ole itse sitä pakastimessa tehnyt, mutta kaikissa löytämissä ohjeissa sanotaan, että laitat vaan pakkaseen ton nesteen ja 20 minuutin välein sekoittelet sen haarukalla rikki kunnes koko neste on hyytynyt.
Jotkut jopa jäädyttää ja laittaa sitten tehosekoittimeen rikkoakseen jään:D.
Lähetä kommentti