sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Hillokakku


Eli resepti kaikille hillotölkkien hamstraajille sekä muille hillon ystäville

Moni on pohdiskellut tölkkikakku-reseptin nähtyään hilloille hyvää käyttökohdetta. Kun ei ihan viitsi tölkkejä tyhjennellä iltapalana niin tähän kakkuun uppoaa juuri yksi 370g Bonne Maman hillotölkki. Kävin minäkin sitten viimein nopeasti ostamassa omat 4 tölkkiä hilloa Hulluilta Päiviltä. Toki muutakin hilloa voi reseptiin käyttää tai jopa marmeladia (kuumennuksen kestävää). Kaiken lisäksi resepti on todella helppo ja siihen kelpaa varmasti minkä makuinen hillo tahansa. Olen tehnyt kakkua vadelmalla, kirsikalla ja nyt persikalla. Olen jopa tehnyt kahdella eri hillotölkin lopulla hyvän kakun.

Resepti on kutakuinkin sama kuin Nigellan How to be a Domestic Godess kirjassa oleva store-cupboard chocolate-orange cake. Olen vähän mittoja muutellut, mutta ainekset ovat samat. Vähennä sokerin määrää jos käytät todella sokerista hilloa tai et ole makean ystävä. Kakusta tulee ihanan kostean suklainen.

Hillokakku

125g voita
100g tummaa suklaata paloina
n. 370g persikkahilloa tai muuta haluamaasi hilloa
150g sokeria
ripaus suolaa
3 munaa
150g jauhoja
1,5tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Laita voi isoon kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä melkein kokonaan. Lisää suklaa ja sulattele se voin sekaan sekoitellen. Nosta kattila pois hellallta. Lisää kattilaan hillo, sokeri, suola ja muna ja sekoita puukauhalla tasaiseksi. Lisää jauhot vähitellen sekoitellen. Kaada jauhotettuun ja voideltuun vuokaan ja paista uunissa n. 50 minuuttia.

6 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Kuulostaa mehukkaalta. Onko tuo sokerin määrä liikaa, jos hillo on makeaa.
Vähentäisin sokerin minimiin, vai mitä mieltä olet ?

Merja kirjoitti...

Arleena: Maistaminen on aikas yksilöllistä, mutta jos on apua niin olen todella makean ystävä ja kakku oli noin tehtynä makeaa. Joten jos et pidä tosi makeasta niin vähennä ihan huoletta sokeria reippaasti. Varsinkin jos käyttämäsi suklaa on myös sokerista (eli ei esim 80% tummaa suklaata). Voi olla jopa, ettei kakku tarvitse muuta makeutta jos laittaa makean suklaan ja makean hillon.

Anonyymi kirjoitti...

Ohje vaikuttaa kivalta, koska ällöän "kuivia" kakkuja! Myös tuo tölkkikakkuidis on loistava!

Veera kirjoitti...

Tämä vaikuttaa siltä, että yksi purkillinen appelsiinihilloa on käytännössä jo käytetty. ;)
Mulla ei toistaiseksi ole muita ideoita kuin lusikalla suoraan purkista, edelleen. Ehkä postaan sen... :D:D

Anonyymi kirjoitti...

jee!juusto/rahka-piirakkaan piirakkataikinan ja juusto-rahkatäytteen väliin kerros hilloa= yksi tyhjä purkki

Merja kirjoitti...

Kyökkipiika Kati: joo kakku ei ole kuiva vaan hillo mehevöittää sen ihanasti.

Veera: Mä mietin, että jos tekis hillokakusta tölkkikakkua niin se olis kaks kärpästä yhdellä iskulla;D

Tiv: hee hyvä hyvä:D