lauantai 11. lokakuuta 2008

Espanjalainen perunamunakas - Tortilla de Patatas





En ole mikään onnistuja munakkaiden kanssa, mutta tätä reseptiä olen tehnyt useamman kerran ja koskaan se ei ole pettänyt. Tämä on ihana tapasruoka tai vaikka runsas aamiainen.


Tortilla de Patatas

3-4 isoa perunaa
1 iso sipuli pilkottuna
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
6 munaa

Viipaloi perunat mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Kaada paistinpannulle n. 1,5cm oliiviöljyä. Kuumenna öljy todella kuumaksi ja testaa yhdella perunasiivulla alkaako se heti paistua. Kaada perunasiivut ja sipuli kuuman öljyyn ja paistele ne kypsiksi. Riko toiseen kulhoon kananmunat ja vatkaa rakenne rikki. Lisää suolaa ja pippuria.

Valuta kypsät perunat siivilässä liiasta öljystä ja ota valutettu öljy talteen. Kaada valutetut perunat munaseoksen joukkoon. Kaada pannulle tallennetusta öljystä sopiva määrä öljyä ja kaada muna-perunaseos pannulle. Paistele munakasta hitaasti miedolla lämmöllä kunnes munakas on hyytynyt. Käännä sitten lautasen avulla munakas ja paistele hitaasti toinenkin puoli kokonaan kypsäksi.


9 kommenttia:

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Huomenta! Olen maistanut espanjalaista perunamunakasta vain helsinkiläisen Barcelona-pikkuravintolan lounaalla koska se on säännöllisesti viikkolistalla. Siellä se on noin 10 cm paksu ja hirveän tuhti paistos. Tuo sinun näyttää kyllä paremmalta, ruskeapintaiselta ja ohuemmalta.. varmasti hyvää.

Anonyymi kirjoitti...

NAMI!!! Tortilla on niin hyvää!!

Merja kirjoitti...

Johanna: Mä googletin tuota munakasta, kun etsin oikeaa espanjalaista nimeä ja törmäsin noihin huikeisiin paksuihin munakkaisiin. Mun kärsivällisyydellä ei ainakaan mitään noin paksua pannulla paisteltaisi:D Mä oon ennen tehnyt tuota vähän paksummalla versiolla, mutta nyt siivusin perunat ihan ohueksi mandoliinilla nopeuttaakseni pottujen kypsennystä.

Yaelian: Perunan mieto ihana maku jotenkin sopii niin mun makumaailmaan tässä ruoassa.

Merja kirjoitti...

Johanna: Niin huomenta sinnekin:D!

Cordelia kirjoitti...

Tortilla de patatas on ihan mielettömän hyvää! Sekaan vielä valkosipulimajoneesia ja maailman upein ja halvin iltapala on valmis!

Kannattaa kokeilla myös munakasta johon laittaa kinkkua!

Mulle tuon munakkaan pitää olla nimenomaan sitä paksua versiota, joka kerta sitä syödäessä tulee mieleen La Carihuela ja Playa miguelin ranta! Ikävä olis tosi kova sinne takaisin! Mutta pitänee kelvata tämä suomen versio :)

Anonyymi kirjoitti...

Alkoi kuola valua ,kun katselin munakas kuvaa. Mun täytyy ehdottomasti kokeilla sitä :)

Merja kirjoitti...

Cordelia: itseasiassa resepti on hieman muokattu Gioconda Scottin Paradise Kitchen -ohjelmasta, eli ei niin suomalaista:).

Kinkkumunakas kuulosta herkulliselta!

Jenni: kannattaa kokeilla on aikas hyvää!:)

Anonyymi kirjoitti...

Olen tehnyt ja syönyt perunatortilloja vuodesta 1980 ja eri versioin ja aina herkullista. Jopa keitetyistä potuista ja sipulista sekä munista tulee mahtavaa arkiruokaa. Lisukkeena vaikka valmis gillattu broilerin koipi. Salaattia jne ja hyvää on!

Merja kirjoitti...

Pullamummi: Joo pottumunakas ja joku ihana fressi salaatti. Nami nami! Minäkin olen syönyt erilaisia perunamunakkaita tapaksina ja kaikki ovat olleet kyllä herkullisia!