sunnuntai 20. heinäkuuta 2008

Nuudeleita, nuudeleita



Valokuvia Tokiosta (osa 2)

Pidän nuudeleista paljon. Kanssamatkustajieni hermostumiseen asti. Nuudeleita aamupalaksi, lounaaksi, illalliseksi, nestehukan korjaamiseksi ja krapulaan. Lämmittäviä, suolaisia ja maukkaita. Lempipaikaksemme muodostui Itä-Shinjukussa, hotellimme lähellä sijaitseva nuudeliravintola. Ruokalajien nimistä, eikä ravintolan nimestä minulla ei ole hajuakaan, kun ruokalistat olivat vain japaniksi. Hyvää oli ja halpaa kuin mikä. Ravintolassa oli jokaisen istumapaikan edessä ovikello, jota soittamalla ruoat tilattiin. Ravintola oli aina täynnä vuorokauden ajasta riippumatta ja enimmäkseen miehiä. Lempinuudeliannoksekseni muodostui possunuudelit ja gyozat. Täyttävälle aterialle hintaa tuli huikeat reippaat 700 jeniä, eli karkeasti 4€.
























Ravintolan ruokalistaa muoviruokina, ravintolan ulkopuolelta.




Tämä hivenen epätarkka kuva on Akihabarasta nuudeliannoksestani, jossa on possua ja wontoneja. Nämä nuudelit tilattiin automaatista lipukkeilla. Onneksi haluamani hintaista ruokaa oli vain tämä, niin automaatista lipukkeen ostaminen oli helppoa. Huomasin henkilökunnan pelokkaat ilmeet meidän lähetyessämme automaattia. Meillähän ei ole tapana kysellä vaan toimia. Helpotuksen ilmeet näkyivät kasvoilta, kun vain ojensimme hymyillen arpalipukkeemme tiskillä. Etelä-Shinjukussa monissa ravintoloissa oli näyteruoat numeroitu automaatin painikkeiden mukaan, joten tilailu oli huomattavasti helpompaa.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun noita kuvia katsoo niin kyllä se kyynel vierähtää pitkin poskea. Tahtoo Tokyoon takaisin!!! Tosi ihania kuvia! :)Börje

Merja kirjoitti...

Börje: ;)

Sammakko kirjoitti...

Ja kelaa, että Helsingissä me maksamme yhdestä soppakulhosta 8 tai 9 euroa... Japanissa kupla puhkesi aikoja sitten, milloinkohan meillä täällä Pohjolassa?

Merja kirjoitti...

Sammakko: Niin.. Helsinki on todellakin kallein kaupunki missä olen koskaan käynyt.

Merituuli kirjoitti...

me kävimme Shinjukussa tällaisessa lipuke-nuudelipaikassa. annokset eivät todella olleet mitään silmäniloja, mutta hyvää! ja edullista!

Merja kirjoitti...

Hyppysellinen: Kyllä vähän harmittaa, kun Suomessa ei ole ollenkaan tällaisia lounaspaikkoja..

Sammakko kirjoitti...

Rossana, niin minuakin! Miten ihana olisi jonakin kylmänä ja märkänä syyspäivänä poiketa nuudelikuppilaan...

Merja kirjoitti...

Sammakko: Niinkuin juuri nyt... Ihana höyryävä kulho, parilla eurolla.

Merituuli kirjoitti...

totta puhutte rossana ja sammakko!