tiistai 1. heinäkuuta 2008

Dongpo possua perunoilla




Kesäloma alkaa lähestyä uhkaavasti ja olen harrastanut viimeisen viikon ajan jääkaapintyhjennysruokia, jottei mitään jäisi kaappeihin homehtumaan lomien ajaksi. Muissa ruokablogeissakin olen huomannut selvää hiljentymistä ihmisten lomien alettua. Tämä mukava perunapossuresepti löytyi Kylie Kwongin My China kirjasta, johon sain sopivasti loput perunani ja pakastimesta löytyneen possun ulkofileen ujutettua. Ruoka ei taasen kovin kaunis ole, mutta sitäkin maukkaampi! Perunat imevät kypsentyessään kaikki liemen ihanat maut itseensä. Reseptin ainekset ovat samat kuin Kyliellä, mutta valmistusvaiheita olen hieman oikonut.

Dongpo possua perunoilla

750 g kuutioitua possun ulkofilettä
5 cm pala inkivääriä
1,4 dl Shao hsing riisiviiniä (voi korvata kuivalla sherryllä)
5,5 tl öljyä
375 g perunoita kuutioituna
5,5 rkl vaaleaa soijakastiketta
3 rkl tummaa soijakastiketta
3 rkl tummaa sokeria
1 litra vettä

Laita marinointikulhoon inkivääri ja 5,5 rkl riisiviinistä sekä possu marinoitumaan n. tunniksi. Kuumenna öljy wokissa ja wokkaa possu. Lisää perunat ja wokkaile pari minuuttia. Lisää kaikki loput ainekset ja anna hautua kannen alla kunnes perunat ovat kypsiä. Syö riisin kanssa tai sellaisenaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kas tässäpä taas ihanan kuuloinen resepti.
Oikein ihanaa lomaa sinulle!

Merja kirjoitti...

Kiitos Hanna lomatoivotuksista:)! Kylie Kwong teki kuulemma telkussa tätä samaa ruokaa. Harmi etten hoksannut katsoa.