tiistai 14. lokakuuta 2008

Aurinkoinen linssicurry ja mangolassi



Reseptit ovat Anjum Anandin ihanasta ja raikkaasta Indian Every Day kirjasta.

Aurinkoinen linssicurry - Peeli dal

200g moong dalia (halkaistuja mungpapuja) kuorittuna (itse käytin kuorimattomia kun kaapissa ei ollut muita)
1 litra + 2 dl kylmää vettä
1-2 vihreää chiliä
0,5tl kurkumaa
4cm pala tuoretta inkivääriä raasteena
suolaa
2 soseutettua tomaattia
1,5tl öljyä
1tl jeeran siemeniä
hipaus asafoetidaa (ei pakollinen)
0,5tl garam masalaa
Kourallinen tuoretta korianteria silputtuna

Laita linssit, 1l vettä, chili, kurkuma, inkivääri ja suola kattilaan ja kiehuta n. 3 minuuttia. Kiehuttele sitten linssejä matalalla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Kuori metallilusikalla keiton pintaan muodostunutta möhnää. Lisää 2dl vettä ja kiehuttele vielä 10 minuuttia.

Lisää tomaatit ja keittele 20 minuuttia. Lisää vettä jos keitto muuttuu liian paksuksi.
Kuumenna öljy pienessä pannussa ja lisää jeera ja asafoetida. Paistele n. 30 sekuntia. Lisää keiton joukkoon. Lisää garam masala ja korianteri. Tarjoile kuumana.




Olen aina tehnyt mangolassin jogurtista ja maidosta, mutta Anjumin kirjassa on resepti, jossa lassi tehdään piimään.

Mangolassi - Aam ki Lassi

1 tuore mango tai 1 tölkki mangoja
0,5dl piimää tai 2,5dl jogurttia ja 2,5dl vettä
2 rkl sokeria tai tomusokeria tai maun mukaan

Soseuta blenderillä ja juo kylmänä.

3 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Ai jestas että on ihanan näköistä curryä! Maistuisi miullekin.. Mangolassia maistelin ensimmäistä kertaa helsingissä vieraillessani jossakin intialaisessa ravintoalssa, ja oli kyllä namia.. Ehkäpä sitä itsekin joskus kokeilee!

Merja kirjoitti...

Insanity: Kiitos:)

Mä teen noita lasseja kotona aika säännöllisesti, mutta tuo piimästä tehty lassi oli tosi kiva uusi tuttavuus. Kannattaa ihmeessä kokeilla!

Pahalapsi kirjoitti...

Pitäisikin testata piimällä joo, piimä on yllättävänkin hyvää! Kiitos vinkistä!